Emma Bering
Emma Bering Wooninspiratie 5 okt 2018

Dit huis is gebouwd met een piano als inspiratie

Niet alleen het interieur doet wat met het uiterlijk van een gebouw, ook het exterieur is hier van groot belang. Dit gebouw in České Budějovice in Tsjechië is geïnspireerd op een piano, en dat kan je zien!

Waarom een standaard gebouw ontwerpen als je je ook kan laten inspireren andere objecten, zoals een muziekinstrument?

piano huis inspiratie

Echte toetsen zoals op een piano

Op het eerste gezicht lijkt dit een normaal gebouw. Totdat je even wat beter gaat kijken, dan zie je ineens dat er een soort piano ontstaan is. De ramen stellen in dit gebouw de zwarte toetsen voor en de witte muren zijn natuurlijk de witte toetsen. Je ziet ook dat iedere ‘toets’ apart is geplaatst, waardoor het lijkt alsof je echte toetsen hebt die je afzonderlijk van elkaar kan indrukken.

piano huis inspiratie
piano huis inspiratie
piano huis inspiratie
piano huis inspiratie

De vorm van het gebouw doet ook denken aan een vleugel. Zo’n grote vleugel die je vaak ziet bij klassieke concerten. Een vleugel heeft ook vaak een bepaalde vorm, vaak rond, die zeer typerend is. De klep van een vleugel staat meestal open, maar ook dat idee lijk je hier terug te zien. Niet alleen staat het dak van dit gebouw staat op een kier, ook de hoekige vormen van het gebouw geven deze illusie.

piano huis inspiratie

De binnenkant van een piano

De grote stalen wand van het gebouw heeft ook te maken met een piano. Als je goed kijkt lijkt het alsof er draden van de grond naar het plafond lopen. Deze ‘draden’ zie je ook terug aan de binnenkant van een vleugel.

piano huis inspiratie

Zelfs aan de binnenkant zie je elementen van piano’s terugkomen. De balie in de hal geeft het idee van een vleugel en het plafond met de houten balken doen weer denken aan de binnenkant van een piano.

Ze hebben bij het bouwen van dit gebouw overal aan gedacht waardoor dit een heel bijzonder gebouw is om naar te kijken!

Meer lezen over mooie, bijzondere gebouwen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dit huis is gebouwd met een piano als inspiratie
Sluiten