Jaime Andreas
Jaime Andreas Tips 22 jun 2020

Álle praktische tips die je kunt gebruiken bij het opruimen van je hele huis

Je huis opruimen is vast geen favoriet klusje (bij ons ook niet!). Helaas moet het eens in de zoveel tijd toch gebeuren, en dan willen we altijd graag de meest efficiënte en fijne manieren om ons huis opgeruimd en schoon te krijgen. Als jij ook op zoek bent naar wat meer inspiratie, dan ben je met dit artikel aan het juiste adres.

Geloof het of niet, maar opruimen kan oprecht goed voelen. Het is namelijk een fysieke taak met een prettig resultaat. Probeer er dus de voordelen van in te zien. Geloof ons: wonen in een opgeruimd huis is gewoon een stuk fijner dan wonen in een rommelig huis.

Je huis opruimen: praktische tips om je op weg te helpen

Hier moet je beginnen met je huis opruimen

Ben jij een echte rommelkont en is eigenlijk je hele huis een rommeltje? Dan is het lastig om te bepalen waar je moet beginnen en hoe je alles moet opruimen. Gooi je alles gewoon weg? En waar moet je het opbergen? Om te beginnen zijn er vijf vragen die je jezelf kan stellen voordat je begint met opruimen. Hierdoor wordt je huis opruimen een stukje makkelijker.

Opruimen is van niemand een favoriete taak, maar de een heeft er een grotere hekel aan dan de ander. Wij hebben nog een goed idee voor mensen die echt geen fan zijn van opruimen.

In februari deed Roomed de Clean Up Challenge. Iedere dag ruimden we 15 minuten lang, een maand lang, een deel van het huis op. Dat resulteerde in een schoon en netjes huis aan het einde van de maand. Een goede uitdaging om te doen als je het niet ziet zitten om uren achter elkaar op te ruimen. Hier vind je alle artikelen van de Roomed Clean Up Challenge.

Verschillende ruimtes in je huis opruimen

Vaak heeft iedere ruimte in je huis een ander plan van aanpak nodig. In je slaapkamer heb je een tekort aan opbergruimte, in je keuken ligt er teveel op het aanrecht en in de badkamer staan teveel spullen die je niet meer gebruikt. Kortom: voor iedere ruimte kun je weer andere tips gebruiken.

Laten we beginnen met het opruimen van de slaapkamer. Het is naar om te slapen en tot rust te komen in een ruimte waar je je onrustig voelt. Rommel zorgt voor een gevoel van onrust. Daarom is het zo belangrijk je slaapkamer regelmatig op te ruimen. Pak deze vier dingen als eerste aan als je begint met je slaapkamer opruimen.

Handig om te weten: geverfde muren schoonmaken doe je zo

Is je badkamer een troep en kun je niet langer vinden wat je nodig hebt? Dit zijn 21 dingen in de badkamer die je sowieso kunt opruimen of kunt vervangen.

Je keuken is een ruimte die je iedere dag veel gebruikt. Het is daarom logisch dat het af en toe wat rommelig is, zeker nadat je klaar bent met koken. Toch is het fijner om te koken in een nette keuken. Met deze tips zorg je ervoor dat je keuken altijd opgeruimd blijft.

Zo ga je te werk als je de afzuigkap nu écht schoon moet maken

Tegenwoordig veel aan het werk in huis? Dan weet je zelf ook wel dat het prettig is wanneer je werkomgeving een beetje schoon is. We vragen hiervoor onze favoriete opruimgoeroe Marie Kondo om hulp. Marie Kondo heeft drie makkelijke tips voor een opgeruimde werkruimte die zorgt voor plezier in je werkleven. Heb je nu de smaak te pakken? Zo richt je jouw kantoor Feng Shui in.

Opruimen voor gevorderden

Krijg je langzamerhand een minder grote hekel aan je huis opruimen? Gefeliciteerd! Je wordt een echte opruim professional. Wist je dat je veel kan leren van Marie Kondo?

Op Netflix staat een serie van haar waar ze op haar eigen efficiënte manier huizen van mensen opruimt. Haar opruimmethodes kun je op ieder deel van het huis toepassen. Lees hier meer over Marie Kondo en haar manier van opruimen.

Ben je helemaal klaar met het telkens opruimen van je huis? Dat snappen wij heel goed. Om minder vaak te hoeven opruimen zijn er een aantal gewoontes die je jezelf kan aanleren zodat je altijd een schoon en opgeruimd huis hebt.

Nooit genoeg opbergruimte

Het grootste probleem bij je huis opruimen is het gebrek aan opbergruimte. Dat is ook vaak de reden dat rommel zich ophoopt, omdat je het nergens weg kan stoppen. Zeker in een klein huis is het lastig om meer opbergruimte te creëren. Maar ook daar hebben wij oplossingen voor.

In een kleine slaapkamer moet je roeien met de riemen die je hebt. Toch heb je graag ruimte voor je kleding en een paar andere essentiële dingen. Gebruik deze vijf handige tips voor meer opbergruimte in een kleine slaapkamer. Is dat nog niet genoeg? Dan is het ook een goed idee om onder je bed meer opbergruimte te maken.

Handig: met deze hack maak je je raamkozijnen wel heel snel schoon

Meer opbergruimte creëer je ook door ruimte in je huis te besparen. Het is belangrijk dat je slim om gaat met de kamers in je huis. Werk bijvoorbeeld meer in de hoogte en maak gebruik van loze hoekjes in je huis. Woon je in een studio of klein appartement? Zo bespaar je ruimte.

Niet alleen is het handig om spullen slim op te bergen. Het staat ook gewoon leuker in je interieur als je gebruik maakt van schattige leuke opbergmethodes. Dit zijn een aantal toffe tips om je home office mooi op te ruimen.

37 tips over schoonmaken waardoor jouw huis vanaf nu brandschoon is

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Álle praktische tips die je kunt gebruiken bij het opruimen van je hele huis
Sluiten