Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Tips 17 feb 2020

We zijn op de helft! Zo houd je de rest van de Clean Up Challenge motivatie

Vandaag blikken we terug op de eerste twee weken van de Clean Up Challenge, en geven we je tips om je motivatie voor de aankomende twee weken sky high te houden.

Hoera! Als je nog met de Clean Up Challenge meedoet, betekent dat dat je nu op de helft bent. We hebben in de afgelopen twee weken leuke reacties gehad van mensen waarbij het opruimen van de woonkamer en slaapkamer onwijs veel verschil maakte. Keep them coming! Reacties mogen altijd naar [email protected], vinden we leuk!

Recap van de afgelopen twee weken

Afgelopen 10 werkdagen hebben we een groot gedeelte van ons huis schoongemaakt. Nog niet alles – we hebben nog 10 werkdagen te gaan! – maar wel een groot gedeelte. Hoe beviel het? Viel het mee, of eigenlijk toch wel tegen? En heb je echt elke dag een kwartiertje de tijd gemaakt om met opruimen bezig te zijn?

Voordat we verder gaan met dag 11, is het belangrijk dat je even bij jezelf nagaat of je alle dagen voltooid hebt. Je vindt het overzicht van afgelopen dagen hier:

Week 1 van de Clean Up Challenge:

Week 2 van de Clean Up Challenge:

De challenge van vandaag: kies uit de bovenstaande twee weken de kamers die je nog níét gedaan hebt, of waar je nog niet tevreden over bent. Loop nog een extra rondje door de slaapkamer, ruim die bonnetjes op de keukentafel op met het SOS-systeem of neem nu toch echt afscheid van een paar schoenen.

Zo houd je motivatie voor komende twee weken

Zie je het eigenlijk niet meer zitten om door te gaan met de Clean Up Challenge? Dan hebben we 5 redenen bedacht waarom je juist nú door moet pakken.

  • Allereerst: je bent al op de helft! Sterker nog, al iets over de helft. Waarom zou je nu nog stoppen als je nog maar een paar dagen op hoeft te ruimen? Het eindresultaat zal er niet om liegen: een opgeruimd huis, wie wil dat nou niet?
  • 15 minuten per dag opruimen is zo voorbij. Je zou de challenge bijvoorbeeld kunnen doen in de pauze van GTST (die lijkt namelijk ook steeds langer te worden), of meteen als je thuiskomt uit je werk. Dat kwartiertje tijd ga je echt niet missen.
  • Hoe fijn is de gedachte dat je over twee weken niets meer kwijt bent, omdat alles netjes opgeruimd is met handige systemen? Alleen daarom zouden wij al de volle maand volhouden.
  • Aan het eind van de maand kan je alle spullen in de doneer-doos een mooi plekje geven. Jij gebruikt het niet meer, maar je kunt er vast iemand anders nog heel blij mee maken! En dat vinden we toch weer een fijne gedachte.
  • Heb je écht goed opgeruimd? Dan is er waarschijnlijk ook weer veel plek voor nieuwe items in huis. Dat betekent een middagje woon-shoppen om jezelf te belonen! Maar remember, één item erin = één item eruit.

Meer handige tips over opruimen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

FreepikFreepik

Reageer op artikel:
We zijn op de helft! Zo houd je de rest van de Clean Up Challenge motivatie
Sluiten