Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Tips 3 feb 2020

Dag 1: met déze methode ruimen we het huis op tijdens de Clean Up Challenge

Is jouw interieur de laatste tijd niet meer zo opgeruimd als dat het zou moeten zijn? Slingert er overal speelgoed, ligt papierwerk op plekken waar het niet hoort en ben je eigenlijk alles kwijt? Vandaag beginnen we met de Roomed Clean Up Challenge – een challenge waarbij we je een maand lang elke werkdag helpen met je huis opruimen.

Dit doen we met een dozensysteem en aan de hand van 15 minuten challenges, zodat je ‘s avonds nooit langer dan een kwartiertje bezig bent met opruimen. Klinkt haalbaar, toch?

Zó doe je mee met de Clean Up Challenge

Het enige wat je voor deze challenge nodig hebt, zijn twee grote dozen. In deze dozen bewaren we de items die je tegenkomt tijdens het opruimen van de kamers. Zet de dozen daarom op een toegankelijke plek, want je gaat er veel gebruik van maken de komende maand!

Dit is dan ook je challenge voor vandaag: zoek/koop/pak twee dozen die je voor de Clean Up Challenge kunt gebruiken, en zet ze op een toegankelijke plek in huis.

Je kunt deze zo leuk maken als je zelf wilt. Misschien kies je er liever voor om twee leuke manden te gebruiken die ook nog eens mooi staan in je interieur, of ga je liever voor twee houten kratten. Alles is mogelijk! Het is alleen wel verstandig om dozen te kiezen die groter zijn dan een A4-papiertje, zodat je er genoeg in kwijt kunt.

Opruimen aan de hand van twee dozen

Éen van de twee dozen noemen we de doneer-doos. De items die wie in de doneer-doos leggen, kan je aan het eind van de Clean Up Challenge doneren (of misschien wel verkopen, als het van waarde is).

De andere doos is de misschien-doos, voor alle accessoires en items waarvan je nog niet zeker weet of je ze weg wilt gooien, wilt doneren of wilt houden. Voor de items in de misschien-doos heb je de rest van de maand nog om te beslissen of je ze weg wilt doen, of dat ze toch een plekje in jouw interieur verdienen.

En de items die je tegenkomt die je weg wilt gooien? Denk aan oud papierwerk, kapotte spullen en onbruikbare accessoires waarvan je niet eens meer wist dat je ze had? Die gooi je meteen weg, zodat je er niet meer aan herinnerd kunt worden.

Je huis opruimen met challenges van 15 minuten

Morgen beginnen we met de eerste 15 minuten challenge. Bij deze challenges is het de bedoeling dat je een wekker zet. Op je telefoon, op je Google Home of een ouderwetse eierwekker. Langer dan dit mag je niet opruimen. Deze tijdsdruk zorgt ervoor dat je niet te lang stilstaat bij een bepaald item.

Om maar een voorbeeld te noemen: als ik zelf opruim, ben ik soms minutenlang in een oud tijdschrift aan het bladeren omdat ik snel afgeleid raak. Tijdens deze challenge heb je daar geen tijd voor, want de klok tikt door!

Meteen door met dag 2?

Dag 2: ruim je woonkamer op in slechts 15 minuten met de Clean Up Challenge

Meer lezen over je huis opruimen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

FreepikFreepik

Reageer op artikel:
Dag 1: met déze methode ruimen we het huis op tijdens de Clean Up Challenge
Sluiten