Dit moderne huis op palen is geïnspireerd op een vogelnest

Eerder al schreven we over dit huis op palen, dat speciaal werd gebouwd als bescherming tegen de extreme weersomstandigheden. Dit moderne huis in Hiroshima, Japan staat ook op palen, maar met een heel andere reden. De andere huizen in de straat zijn allemaal bungalows die erg op elkaar lijken. De eigenaren van het kavel wilden een bijzonder ontwerp, zodat hun huis echt de eye catcher van de straat zou worden.

Ze schakelden architect Kimihiko Okada en gaven hem nóg een opdracht mee: het moest een hoog huis worden, zodat de bewoners kunnen genieten van de omliggende natuur en uitzicht hebben over de baai.

De vorm van het huis is geïnspireerd op een vogelnest. Het huis heeft namelijk alleen maar ronde vormen, in een soort spiraal-vorm. Het doet ons een beetje denken aan het Guggenheim Museum in New York, waarbij je ook in een rondje naar boven loopt. Doordat ‘het vogelnest’ is gebouwd op palen is er onder het huis genoeg ruimte voor een fijne tuin en terras. In de binnentuin zijn twee bomen geplant, zodat de bewoners – wanneer de bomen wat zijn gegroeid – straks uitkijken op groende bladeren.

>> Architectuur en natuur: 7x bomen in huis

Dat de eigenaren van dit huis de enige in de straat zijn met een verhoogd huis, daar snappen wij niets van! Door de vele ramen heb je namelijk prachtig uitzicht over de heuvels, het voorstadje én de baai.

MEER LEZEN?
Dit huis in Japan heeft ook heerlijk uitzicht over zee én een privéstrand en dit huis op palen is zo gebouwd om ondersneeuwen te voorkomen.

architizer.com

Reageer op artikel:
Dit moderne huis op palen is geïnspireerd op een vogelnest
Sluiten