Merve Ozturk
Merve Ozturk Tips 5 dec 2020

Iets nieuws: zó begin je als je jouw huis een hele nieuwe look wilt geven

Heb je al enige tijd dezelfde look in huis en voel je ‘m niet zo meer? Dan heb ik goed nieuws voor je. Vandaag leg ik je namelijk uit hoe je jouw huis een hele nieuwe look kan geven én waar je überhaupt begint.

Je huis een nieuwe look geven kan misschien lijken alsof het een hele grote (en lange) klus is, maar dat hoeft helemaal niet. Met een paar simpele aanpassingen creëer je al makkelijk een nieuwe look in huis.

Zó geef je jouw huis een nieuwe look

De basis

Nog voordat je begint is het belangrijk om te plannen. Bedenk welke kleuren je sowieso in huis wilt hebben, hoe je een bepaalde ruimte wilt inrichten en wat voor sfeer je wilt creëren.

Wil je dat jouw nieuwe interieur veel rust uitstraalt? Ga dan voor aardse tinten en zorg voor semi-transparante gordijnen zodat er genoeg natuurlijk licht binnenkomt.

Liever veel kleur en verschillende prints in huis? Dan kun je uiteraard kleuren combineren. De volgende artikelen zullen je hier goed bij helpen: blauw combineren, groen combineren, grijs combineren, en terracotta combineren.

Lees ook: Hoe kies je de juiste kleur voor jouw interieur? Een lesje kleur kiezen

Bedenk wat voor materialen je wilt zien

Tijd om een besluit te maken betreft materialen in huis. Voor een stoere look kun je leer en beton combineren. Als je vooral rust wilt creëren kun je gaan voor natuurlijke materialen zoals licht hout, rotan, bamboe en zachte stoffen.

> Zo zorg ervoor dat je de juiste mix aan materialen in huis haalt

Neem je tijd voor meubels en decoratie

Nu je hebt besloten wat voor kleuren je voornamelijk wilt zien in je interieur, kan je bepalen wat voor meubels er goed bij passen. Overhaast je niet, neem hier gerust je tijd voor. Anders is er namelijk een kans dat je er toch spijt van krijgt – en vaak zijn het niet de voordeligste producten.

Ga een middagje rondneuzen op Pinterest en maak je eigen moodboard om een goed beeld te krijgen. Op deze manier zie je ook direct of bepaalde items goed bij elkaar zullen passen.

Een nieuwe bank met een leuk kleurtje zorgt al voor een hele andere look in huis. Ook kun je ervoor kiezen om de eetkamerstoelen eens te vervangen.

Voor als je een statement wilt maken met een gekleurde bank: De mooiste gekleurde banken om een statement te maken in je interieur

Kleine aanpassingen in huis

Ook kleine aanpassingen kunnen je huis een hele nieuwe look geven. Door de inrichting te veranderen creëer je al een hele andere ruimte. Zo kan je de bank aan de andere kant van de woonkamer zetten. Het is zo gedaan en kost bovendien helemaal niets.

Wil je voor een vintage look gaan en heb je een neutraal interieur? Met een Perzisch tapijt en een aantal accessoires heb je je doel binnen no time bereikt.

Een andere manier is door het nemen van groen in huis. Planten maken de ruimte namelijk direct sfeervol en gezellig. Bovendien heb je ontzettend veel keuze. Je kunt gaan voor grote tropische planten, makkelijke vetplanten op de vensterbank en er bestaan zelfs zwarte en roze planten om een echte statement te maken.

Andere manieren die ervoor zorgen dat jij straks een perfect interieur hebt

BadschuimGlamourista

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Iets nieuws: zó begin je als je jouw huis een hele nieuwe look wilt geven
Sluiten