Maud van Dijck
Maud van Dijck Lifestyle 19 jan 2022

Je huis netjes opgeruimd houden? Maak deze 3 taken een vaste routine

Ligt je kledingkast vol kleren die je niet meer aandoet? Kom je eten tegen in de koelkast dat over de datum is? Of is het lastig om je post bij te houden? Wij hebben een klusje voor iedere vraag waarmee je jouw huis opgeruimd en netjes bij kunt houden.

Begin vandaag goed door direct je post uit de brievenbus te halen!

3 taken om je huis netjes te houden

1. Het sorteren van de post

Sorteer je post meteen nadat je het uit de brievenbus gehaald hebt. Kies een systeem wat voor jou werkt. Maak zo bijvoorbeeld drie stapels. Eén stapel voor je belangrijke post waar je ook echt de tijd voor wilt nemen (zoals belastingen, inschrijvingen, en betalingsherinneringen). Eén stapel voor de post die geen haast heeft, of reclamedeals die nog te pas komen. Tenslotte nog één stapel voor wat eigenlijk gelijk de papierbak in mag en doe dit ook.

Geef je belangrijke post ook een vaste plek in huis waar je niet langs af kijkt zodat je er thuis ook aan herinnerd wordt. Hetzelfde wil je natuurlijk voor de tweede stapel post, maar deze hoeft niet in het zicht te liggen.

Krijg je meer email dan post? Ook in je online postvak wil je het overzicht hebben. Neem daarom iedere dag even de tijd om je email te sorteren en geef de belangrijke mails een sterretje zodat ze bij je prioriteiten verschijnen.

Dag 3: sorteer je papierwerk makkelijk en overzichtelijk met dit systeem

2. De koelkast netjes houden in huis

Het is een taak waar je een gewoonte van wilt maken. De koelkast is namelijk een hotspot voor bacteriën en van een vieze word je echt niet blij. Om ervoor te zorgen dat je de koelkast bijhoudt wil je het een routine maken om je datums te checken.

Het makkelijkste is het om dat te doen wanneer je je maaltijd aan het (vooruit)plannen bent. Zo weet je ook meteen of je vanavond nog even langs de supermarkt moet voordat je kunt beginnen met koken.

Je koelkast schoonmaken als een pro: zo doe je het makkelijk zelf

3. Een doneerbox in je kledingkast

Hoeveel kledingstukken hangen er nog bij jou in de kast die je nooit aantrekt? Denk eens goed na over wat je nog echt wilt of gaat dragen. Geef je kledingkast een goede opruimbeurt en zet er na afloop een doneerbox in.

Zo heb je volgende keer een doos klaarstaan om je oude kleren in te stoppen wanneer je ze ontgroeid bent (letterlijk of figuurlijk). Is de doos vol? Dan is het tijd om een bezoekje aan het Leger des Heils te brengen. Of probeer je vintage kledingstukken online te verkopen als je graag een centje ervoor terugverdient.

4 vragen die je jezelf wilt stellen voordat je écht kan beginnen met opruimen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Apartment Therapy

Reageer op artikel:
Je huis netjes opgeruimd houden? Maak deze 3 taken een vaste routine
Sluiten