Huis met Scandinavisch interieur in de bergen van New York

Scandinavisch interieurdesign, wij zijn er dol op. Helemaal als het zo goed is uitgevoerd als bij dit huis in New York. Ja.. je leest het goed. Dit huis staat niet in Stockholm of Copenhagen of Oslo, maar in Catskill Mountains, een gebied vol met bergen en natuur in de staat New York. Dit huis bewijst maar weer eens dat je prachtig Scandinavisch design ook kunt vinden buiten Noord-Europa.

In het huis van Jeffrey Monteiro, oprichter van J.M. General, lijkt alles te kloppen. Wit wordt gecombineerd met wit, zonder dat het er saai uitziet.

De eetkamer met grote eettafel is speciaal ontworpen voor deze ruimte. De eetkamer heeft uitzicht over de tuin en is door de prachtige grote ramen een van de lichtste kamers in huis.
De ingebouwde buffetkast wordt gebruikt als voorraadkast. Omdat de opbergruimte in de keuken voornamelijk bestaat uit open planken, worden de minder mooie keukenspullen hierin opgeslagen.

Omdat de keuken niet groot is, is een multifunctioneel eiland volgens Jeffrey een must. Hier wordt ‘s ochtends ontbeten, maar de bar doet s’ avonds pas echt eer aan zijn naam; tijdens het koken voor vrienden wordt hier de eerste fles wijn open getrokken.

Een keuken met veel open kasten en planken kan snel rommelig lijken, maar deze keuken bewijst dat dat niet hoeft. De kasten zijn gestyled met het mooiste servies en glaswerk.

>> Laat meer van jezelf zien met open kasten

Wanneer je toch liever iets uit het zicht opbergt, zoals bijvoorbeeld schoonmaakmiddelen en andere huishoudelijke spullen, is een mooi linnen gordijntje vaak al genoeg. In deze keuken draagt dat alleen maar bij aan huiselijke gevoel van een open keuken.

De woonkamer vormt door de zwarte haard en vloerkleed een contrast met de rest van vooral witte het interieur.

De authentieke planken in het huis hebben alleen een lik witte verf gehad. De verschillende groottes van de planken geeft het huis een rustieke uitstraling.

Vind jij dit iets té wit maar zijn je planken wel toe aan een update?
>> 6 manieren om je vloer in de verf te zetten

myscandinavianhome.blogspot.nl

Reageer op artikel:
Huis met Scandinavisch interieur in de bergen van New York
Sluiten