Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Lifestyle 20 sep 2020

Goed om te weten: zó houd je een huis met huisdieren goed schoon

Niets is lekkerder dan thuiskomen in een schoon, fris huis. En als er dan een gezellige viervoeter aan komt rennen is gelijk je hele dag goed. Maar huisdieren kunnen ook een onprettige geur en een hoop haar achterlaten in huis.

Daarom verzamelden wij een aantal tips om je te helpen het huis schoon en frist te houden door het clean en fris houden van je huis mèt huisdieren.

Zo houd jij je huis met huisdieren schoon

Hoe leuk die gezellige viervoeters ook zijn, ze nemen toch een hoop viezigheid met zich mee. De hond na het wandelen in het bos, op het strand en soms al van het hondenveldje, en je kat omdat hij buiten in de regen en modder loopt en dat vrolijk mee naar binnen brengt. Poten afvegen? Wat is dat?

Pootjes vegen voor de deur

Met herfst- en winterweer komt het steeds vaker voor dat je huisdier vuil naar binnen loopt. Om dat te voorkomen kun je je huisdier het beste eerst buiten schoonmaken en daarna pas binnenlaten. Als je hond niet al te groot is kan je hem of haar ook direct naar de badkamer tillen. Even een snelle douche zodat je huis er niet onder te lijden heeft. Leg ook deurmatten aan beide kanten van de deur. Dat scheelt al een hoop viezigheid.

Houd het haaruitval onder controle door te borstelen

Om je huis met huisdieren schoon te houden kan nog best een uitdaging zijn. Vooral met al die haren die ze achterlaten. Borstel je hond of kat minstens 2 keer per week. Zo vang je de haren op die anders op de grond terechtkomen. Bovendien is zo’n borstelbeurt ook nog eens een heerlijke aaibeurt voor het beestje zelf.

Het hangt natuurlijk wel af van het soort vacht van je huisdier. De ene hond of kat heeft er meer last van dan de ander.

Swifferen in plaats van stofzuigen

Natuurlijk slingeren er altijd wel wat haren rond. Als je daar last van hebt, kun je gaan stofzuigen, maar als je weinig tijd hebt kan je ook een swiffer pakken. Daarmee maak je snel en gemakkelijk de vloer haar-vrij. Scheelt ook meteen een hoop herrie en gedoe.

Haren verwijderen met lint roller of rubberen handschoen

Weet jouw huisdier altijd de zachtste plekjes in huis te vinden? Grote kans dat jouw kussens dan ook onder de haren zitten, maar gelukkig is daar de lintroller voor. Met de plakkende kant haal je heel gemakkelijk de haren en stofjes weg. Dit werkt natuurlijk ook voor je kleren.

Mocht je dat niet bij de hand hebben, dan kan je ook altijd je rubberen schoonmaakhandschoen om hulp vragen. Trek de handschoen aan en veeg over de plek heen waar veel haren liggen. Binnen no-time zitten alle haren aan de handschoen vast en is de plek haar-vrij.

Vlekken of geurtjes op het kleed: gebruik baking soda

Inmiddels weten we dat baking soda toch wel een wondermiddel is. Baking soda, ook wel zuiveringszout genoemd, is een wondermiddel om geurtjes te bestrijden. Besprenkel het tapijt met een beetje baking soda en laat het een paar uur intrekken. Baking soda onttrekt ook geurtjes. In combinatie met een lekkere geurkaars zal je kamer dus heerlijk gaan ruiken.

Meer tips voor je huisdier?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Goed om te weten: zó houd je een huis met huisdieren goed schoon
Sluiten