Laat je inspireren door dit Zweedse huis met donkere kleuren

Dit Zweedse huis is lekker tegendraads. Het interieur is namelijk net even anders dan we gewend zijn van Scandinavische huizen. Waar Zweedse interieurs bekend staan om hun lichte kleuren en blanke hout bestaat dit huis juist uit veel donkere kleuren. Met haar vele grijstinten, felle kleuraccenten en alle design items is dit huis een echte one of a kind.

Een kijkje in dit huis kan je zomaar inspireren om meer donkere kleuren in huis te verwerken. Dit kun je doen door bijvoorbeeld een muur donker te verven of door te kiezen voor een grote donkere eyecatcher zoals een zwarte eettafel.

Deze stoere moderne keuken heeft een perfecte combinatie van verschillende materialen. Het marmeren aanrechtblad, de zwarte kastjes en natuurlijk de warme houten vloer combineren goed met elkaar. Meer inspiratie voor donkere keukens vind je hier.

Ook in de woonkamer zijn veel donkere kleuren te vinden. De mooie zwarte haard, de grijze muren en meubels én het donkere hout vormen een mooi contrast met de vele groene planten. De fel rode items zorgen voor een beetje kleur in de kamer.

Vanuit de woonkamer loop je de eetkamer in. De mooie grijsgroene kleur op de muur in combinatie met de houten vloer geeft een warm gevoel. Let ook eens op de mooie lamp. Een lamp heeft veel invloed op de sfeer in de ruimte. Wij geven je daarom graag meer inspiratie voor lampen boven de eettafel.

Doordat er niet echt een aparte hal is, functioneert dit deel van de kamer als hal. Achter de schuifdeuren vind je veel opbergruimte. Hierdoor kun je meteen als je spullen opbergen en blijft er niets rondslingeren. De fel paarse kast zorgt voor een kleurige boost in de ruimte en ook de spiegel heeft een functie. Deze weerkaatst namelijk het licht, zodat de hal wat lichter lijkt. Kijk ook eens naar dit artikel waarin we vertellen hoe je een spiegel precies kunt gebruiken om je ruimte groter te laten lijken.

De tijdschriften zijn echt onderdeel geworden van het interieur en dienen nu als soort kastjes. Heb jij ook zoveel tijdschriften thuis en vind je het zonde om ze zomaar weg te gooien? Kijk dan ook eens naar deze manieren om met tijdschriften te decoreren.

Doordat er in deze kamer veel ramen zijn, en dus veel lichtinval, kun je gemakkelijk spelen met kleuren. Er is gekozen voor een basis van licht roze muren. Deze roze kleur laten ze weer terugkomen in de kussentjes op bed. Zo ontstaat er in deze kamer toch een rustig geheel.

Ben jij ook gezegend met een groot terras? Kleed deze dan gezellig aan met een loungebank en kussens. En decoreer met deze mooie string lights voor extra sfeer.

alexanderwhite.se

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Laat je inspireren door dit Zweedse huis met donkere kleuren
Sluiten