Dit huis heeft een heel bijzondere roomdivider

Dit huis in São Paulo heeft een bijzonder eclectisch interieur. Maar wat misschien nog wel meer opvalt is de roomdivider. Architecten Claudia Bresciani en Júlia Risi hebben namelijk geen gewone muur of kastenwand bedacht, maar iets heel anders…

De woonkamer en home office worden van elkaar gescheiden door een roldeur. Is de deur open dan ontstaat één fijne ruimte, en gesloten biedt hij genoeg privacy voor de bewoner, die illustrator is. Doordat de roldeur transparant is, blijft het appartement lekker licht en is de home office nog steeds onderdeel van het huis, ook wanneer de ruimte afgesloten is.

Het interieur is eclectisch interieur en laat dus een mix van verschillende stijlen zien. Om je huis niet een “bij elkaar geraapt zooitje” te laten worden geven we je deze tips voor het stylen van een eclectisch interieur.

Met de gallerywall in de woonkamer komt de persoonlijkheid van de bewoner goed naar voren. De kunst in de lijsten is namelijk allemaal eigen werk.

>> Infographic: de guideline naar een perfecte gallery wall

Een lange eettafel biedt genoeg plaats voor alle vrienden en familie. De tafel is tevens ook een soort roomdivider tussen de woonkamer en de keuken.

Ook deze ruimte is weer erg kleurrijk. Samen met het krijtbord zorgt dit voor een speels effect. Met een ontbijtbar creëer je zelfs in de kleinste keukens een fijn plekje om ‘s ochtends snel wat te kunnen eten.


MEER LEZEN

Kijk voor meer inspiratie ook eens naar dit appartement met eclectisch interieur én geweldige kunst.

www.dezeen.com

Reageer op artikel:
Dit huis heeft een heel bijzondere roomdivider
Sluiten