Merve Ozturk
Merve Ozturk Interieur 4 sep 2020

Deze 5 (bijna) gratis manieren helpen je om je huis een make-over te geven

Vaak wordt gewacht tot het huis een verbouwing nodig heeft om de boel te upgraden. Dat kan zo zijn redenen hebben. Je kan bijvoorbeeld willen sparen, of je hebt nét niet genoeg tijd om te spenderen aan je huis. Goed nieuws: wij hebben een lijstje gemaakt van wel 5 (bijna) gratis manieren om je huis een make-over te geven.

Geen zorgen, deze aanpassingen zijn voor je het doorhebt al klaar.

Zo geef je je huis simpel een make-over

1. Style lege plekken met je favoriete woonaccessoires

Je salontafel zo leeg en clean mogelijk willen gebruiken is misschien een van je goals. Maar probeer eens je favoriete woonaccessoires te verdelen binnen in je interieur. Denk aan een antieken beeld die je van je grootouders hebt gekregen, of juist een gouden boekensteun met palmbomen die je doet denken aan je laatste vakantie.

Meer inspiratie betreft woonaccessoires? Dit appartement staat bómvol prachtige woonaccessoires (en is niet rommelig)

2. Maak gebruik van bloemen en planten

Je hebt ze in elke vorm en grootte. Van een reusachtige bananenboom in het hoekje van het huis tot aan gedroogd pampasgras voor op je bureau. Ben je een echte romanticus en houdt je niet van te veel poespas, ga dan voor een bosje gipskruid. Wil je meer kleur in huis? Kies dan voor chrysanten. Ze zijn goedkoop én blijven lang mooi.

Tip: ga voor een gekleurde vaas met een print voor een échte eyecatcher.

Benieuwd voor welke plant jij moet gaan? Test het hier Welke plant past bij mij? 6 planten op basis van je persoonlijkheid

3. Vervang deurknoppen en handgrepen

Meestal kies je tijdens de verhuizing een keer voor bepaalde deurknoppen en handgrepen. Het kan zelf zo zijn dat je nog dezelfde deurknoppen en handgrepen hebt die niet jij, maar de vorige bewoner heeft uitgekozen. Hier heb je misschien nooit aan gedacht, maar door deze details te vervangen krijgt je interieur een enorme touch-up.

Heb je veel gebruik gemaakt van natuurlijke tinten in huis en wil je tóch wat opvallends? Dan zijn gekleurde deurknoppen en handgrepen daar ideaal voor. Je hebt ze van palmbomen tot aan sierlijke bloemen.

4. Hang je wanddecoratie op ooghoogte

Een ‘fout’ wat vaak wordt gemaakt is dat de gekozen wanddecoratie te hoog wordt geplaatst. Je plaatst wanddecoratie ten slotte voor jezelf, omdat jij het mooi vindt. Waarom dan niet op ooghoogte? Zo is je wanddecoratie opvallender en geniet je er nog iedere dag van.

> Wát een leuk idee: in dit huis gebruiken ze een houten rek als wanddecoratie

5. Ga voor een andere indeling

Heb je bovenstaande tips allemaal al uitgevoerd en ben je (nog) niet tevreden? Dan raden we je aan om de indeling van je interieur aan te passen. Het kost niets en het lijkt wel alsof je net bent verhuisd.

Voor als je staat te springen om andere kamers in je woning óók een make-over te geven

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Deze 5 (bijna) gratis manieren helpen je om je huis een make-over te geven
Sluiten