Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Lifestyle 4 apr 2022

Doen: 3 natuurlijke manieren om je huis lekker te laten ruiken

Tegen de geur van versgebakken koekjes of een ambachtelijke appeltaart kan natuurlijk niks opboksen. Maar omdat niet iedereen een Martha Stewart in de dop is, hebben wij drie foolproof tips om je huis op een natuurlijke manier lekker te laten ruiken.

Deze tips zijn niet alleen heel gemakkelijk, maar ook nog een budgetvriendelijk – daar houden we van!

Je huis lekker laten ruiken op 3 natuurlijke manieren

1. Eucalyptus

Eucalyptus takken zijn niet alleen stijlvol, maar ook uitstekend om te drogen én hebben een lekkere geur. Je kan ze natuurlijk in een vaas zetten, maar aan de muur oogt het ook erg fraai. Knoop drie stokken aan elkaar met een touw, knoop ook hier de eucalyptus takken aan vast en klaar is je heerlijk geurende kunstwerk.

2. Homemade potpourri

Potpourri kneuterig? Nee hoor! Je kan het zo stijlvol presenteren als je zelf wil. Leg bijvoorbeeld je zelfgemaakte potpourri in een gouden of marmeren schaaltje voor een moderne look.

Zo maak je het:

  • Kies je favoriete bloemen, kruiden en andere ingrediënten en droog deze op een warme, luchtige en donkere plek. Denk aan lavendel, rozenblaadjes, kaneelstokjes en nootmuskaat. Geen geduld? Dan kun je het ook op een stuk bakpapier voorzichtig drogen op een lage stand in de oven.
  • Meng in een grote schaal de gedroogde bloemen en kruiden. De fijngemalen specerijen doe je in een apart schaaltje en hier voeg je enkele druppels etherische olie en iriswortelpoeder aan toe. Door iriswortelpoeder (of een ander fixeermiddel) hechten de geuren beter.
  • Voeg de twee mengels bij elkaar en mix alles goed.
  • Doe het in een pot die luchtdicht afsluit en zet die op een warme, donkere plaats. Schud de pot zo nu en dan.

Na zes weken is je potpourri klaar!

3. Stoofpotje

Wil je snel een heerlijke geur in huis? Laat dan een pan met water en kruidige ingrediënten pruttelen op het fornuis. Die appeltaart haal je dan wel bij de bakker.

Ter inspiratie:

  • Lekker fris: sinaasappel, citroen, limoen en basilicum
  • Spicy: jeneverbes en peper
  • Warm en zoet: kaneel en vanille

Toch liever op een andere manier de geur in huis verbeteren?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Doen: 3 natuurlijke manieren om je huis lekker te laten ruiken
Sluiten