Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Wooninspiratie 14 aug 2018

4 x kamerplanten die de hitte trotseren en je huis koel houden

Wist je dat er verschillende planten zijn die verkoelende krachten hebben? Yes, dat lees je goed. Met een paar slimme planten kan je de luchtvochtigheid in jouw huis minder maken, waardoor je een koeler huis krijgt. Heerlijk verkoelend als het buiten de dertig graden aantikt.

Dit zijn 4 verkoelende kamerplanten die bij jou in huis zullen shinen.

1. Ficus Elastica

We schreven al eens eerder over de Ficus Elastica (kan je je het artikel over de Rubberplant nog herinneren?). Toen wisten we echter nog niet dat deze klassieke plant ook in dit lijstje zou komen te staan. Hoe groter de plant en hoe meer bladeren hij heeft, hoe koeler hij het maakt in huis. Een echte natuurlijke airconditioning. Geef de plant niet in één keer veel water, maar liever steeds kleine beetjes. Gebruik bijvoorbeeld de ijsklontjes-methode om in de gaten te houden hoeveel water jouw Ficus Elastica krijgt.

2. Ficus Benjamina

Het is een dorstige plant, maar geeft jou in ruil voor wat water wél een koel huis.  Zijn vele boomtoppen houden warme lucht vochtig en koel. Hij vindt het prima om in het zonnetje te staan, dus zet ‘m vooral in dat hoekje bij het raam waarvan je eigenlijk niet weet wat je er mee moet doen. Hij zal het heerlijk vinden!

3. Palm

Niet alleen een schone lucht, maar ook een tropische vibe in huis. Je krijgt het allebei met een palm. Palmen zijn namelijk hartstikke goed in het uitstoten van zuurstof. Hoe groter het blad van de palm, hoe meer zuurstof. Pak eens per week de plantenspuit erbij om je palm helemaal happy te maken.

4. Sanseveria

Sanseveria, vrouwentong, het maakt niet uit hoe je haar noemt, ze is een topper op het gebied van je huis koel houden. De sanseveria slaat veel water op in haar bladeren voor tijden van schaarste. Wanneer het warm wordt in huis, laat ze water verdampen om niet te veel op te warme. Een slimme plant dus! Daarmee wordt de lucht namelijk vochtig gemaakt, wat ervoor zorgt dat jij in een koel huisje rond mag banjeren. En nog een extraatje: de bladeren van de sanseveria produceren ook nog eens extra zuurstof.

Meer lezen over kamerplanten?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
4 x kamerplanten die de hitte trotseren en je huis koel houden
Sluiten