Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Architectuur 27 dec 2020

Dit huis in Japan heeft een bizarre vorm, en is daardoor één met de natuur

Soms komen we een huis nodig dat het echt verdient om in de spotlights te staan. Dit huis is daar een voorbeeld van. Het staat mídden in de natuur van Japan en is met zijn opvallende vorm zeker bijzonder te noemen.

Qua budget zal dit huis waarschijnlijk nooit op onze wish list kunnen komen, maar hé, dromen mag toch?

Het architectenbureau Florian Busch deelde onder andere foto’s van het huis in de sneeuw, en dat ziet er magisch mooi uit. Het huis is gebouwd op drie kilometer afstand van het drukke Niseko’s skigebied, dus naar verwachting zal er vaker een laag sneeuw op het huis te vinden zijn.

Maar ook als er geen magisch wit laagje op het dak ligt, is dit huis nog steeds prachtig en bijzonder om naar te kijken.

In totaal is er vier jaar aan het huis getekend en gebouwd. Het huis is met zijn 230 vierkante meter op zo’n manier gebouwd dat bomen niet gekapt hoefden te worden. De kamers zijn tussen de bomen geplaatst om de natuur zo veel mogelijk te behouden.

De kamers zijn erg minimalistisch ingericht, om zo in verbinding te komen met de natuur. Als we de onderstaande foto’s mogen geloven lukt dat aardig, want wauw, vanuit elke kamer heb je een prachtig uitzicht op het bos. Zowel overdag als ‘s nachts.

Vond je dit een interessant artikel?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dit huis in Japan heeft een bizarre vorm, en is daardoor één met de natuur
Sluiten