Dit huis in Italië heeft de perfecte mix tussen klassiek en modern design

Het mixen van verschillende stijlen is dé manier om je huis een persoonlijke look te geven. Het is vaak even uitproberen, maar wanneer het je lukt om twee (of meerdere) compleet tegenovergestelde stijlen met elkaar te combineren, kun je een heel unieke look creëren. Deze keer geven we je een kijkje in een huis in Italië met prachtige, klassiek Italiaanse architectuur, bakstenen muren, ronde gewelven en oude muurschilderingen. Deze klassieke elementen worden gecombineerd met modern design en dat ziet er echt te gek uit!

Het interieur is ontworpen Studio F Design en het huis is helemaal ingedeeld als vakantiebestemming. Check daarvoor deze website.

In het gehele huis zijn de originele tegelvloeren, de luiken voor de ramen en de sierlijsten langs het plafond en de muren bewaard gebleven. Gelukkig maar, want deze klassieke elementen zorgen ervoor dat het huis die typisch Italiaanse stijl uitstraalt.

Wat ons meteen opvalt zijn die prachtige muurschilderingen. In het gehele huis zijn prachtige bloemen te zien op de muren en op het plafond. De muurschilderingen kwamen tijdens de verbouwing tevoorschijn onder heel veel lagen behang en verf en zijn naar schatting zo’n 400 jaar oud! Door deze muurschilderingen te combineren met minimalistische verlichting en modern design, komen de schilderingen extra goed tot hun recht.

Tip: richt je ongebruikte haard opnieuw in met kaarsen bijvoorbeeld.

>> Inspiratieboost: maak een statement met een prachtige tegelvloer

Benieuwd naar meer interieurs waarin verschillende stijlen zijn gemixt? In dit appartement in Parijs wordt de Franse architectuur gecombineerd met moderne kunst.

www.mazzini31.com

Reageer op artikel:
Dit huis in Italië heeft de perfecte mix tussen klassiek en modern design
Sluiten