Merve Ozturk
Merve Ozturk Interieur 6 mrt 2021

Van A tot Z een nieuw huis: zo decoreer je je huis aan de hand van je woonstijl

In de rubriek ‘Van A tot Z een nieuw huis’ gaan we gedetailleerd in op alles wat komt kijken bij het kopen van een nieuw huis. Er valt veel te regelen, waardoor je het overzicht wel eens kan kwijtraken. Juist dan wijst Roomed’s rubriek je de weg. Vandaag delen we verschillende decoraties per woonstijl.

Elk woonstijl heeft elementen die je in vrijwel elk interieur ziet. Zo zie je altijd (lichte) houten meubels of woonaccessoires in een Scandinavisch interieur en donker leer in een Industrieel interieur. Je kunt er uiteraard je eigen draai aan geven, maar om te zorgen voor een basis delen we deze populaire decoraties per woonstijl met je.

Zó decoreer je je huis aan de hand van je woonstijl

Scandinavisch

Deze woonstijl staat bekend om zijn rustige, lichte kleuren en natuurlijke materialen. Je ziet ongetwijfeld veel strakke lijnen en minimalistische accessoires.

Een populaire eyecatcher in dit interieur is vaak een (grote) houten tafel. Om extra de aandacht te trekken, kan je ervoor kiezen om verschillende soorten eetkamerstoelen met elkaar te combineren. Ook de Monstera is onmisbaar in een Scandinavisch interieur.

Scandi bingo: deze 6 items zien we in bijna elk Scandinavisch interieur terug

Landelijk

Een landelijk interieur wordt vaak oubollig gevonden, maar dat ligt volkomen aan jou. Een houten vloer en keuken, beige of grijze muren met een matte afwerking en een aantal toffe robuuste items maken je interieur al helemaal af. Ook is een open haard ideaal voor deze woonstijl.

7 tips voor het creëren van een landelijk interieur (dat niet oubollig is)

Industrieel

In een industrieel interieur staan donkere kleuren op de voorgrond. Een betonnen muur, zwarte stalen deuren en leren meubelstukken zijn onmisbaar binnen deze woonstijl. Daarnaast zien we ook vaak houten elementen terugkomen en wordt er meer kleur toegevoegd door planten neer te zetten.

Met deze 4 basisingrediënten creëer je thuis een industrieel interieur

Mid-century

Binnen deze woonstijl wordt er veel natuurlijk licht binnengelaten met behulp van grote ramen. Er is een toffe combinatie te zien van een vintage design met moderne details. Zo kan je gaan voor een grote minimalistische bank en je interieur afmaken door woonaccessoires in natuurlijke vormen te kiezen.

Do it yourself: zo maak je zelf een mid-century modern plantenstandaard

Bohemian

Wil je je huis decoreren aan de hand van een Bohemian woonstijl? Dan mogen natuurlijke materialen, franjes, veel kleur, verschillende patronen en wat lef om te durven combineren niet missen. Deze woonstijl is enorm levendig en straalt een en al vrolijkheid uit.

Ga voor gezellige kussentjes met rijke patronen en gekleurde gordijnen. Ook natuurlijke materialen zoals rotan, bamboe en macramé zijn onmisbaar.

Inspiratie nodig voor een bohemian stijl in huis? 9 tips voor een boho interieur

Klassiek

Fan van sierlijke lijsten, symmetrie en Griekse en Romeinse invloeden in je interieur? Dan moet je sowieso gaan voor een klassiek interieur. Deze woonstijl kent luxe materialen, prachtige schilderijen aan de muren, straalt elegantie uit en is bovendien ook nog eens tijdloos. Wat wil je nog meer?

Kleuren combineren voor een klassiek interieur: deze combinaties werken goed

Vintage

Struin jij het liefst de hele dag door kringloopwinkels om een geweldige meubelstuk te scoren? Kriebelt het als een item er helemaal perfect uitziet? Dan ga je een vintage interieur te gek vinden.

Een complete set is niets voor deze stijl. Items die her en der zijn verzameld geven je interieur juist meer karakter. Een bruine leren bank met wat lichte gebruikerssporen, oude typemachine, originele radio of platenspeler passen perfect in een vintage interieur. De meeste items in deze woonstijl zijn dan ook minimaal 30 jaar oud.

Jij kan dit ook – 4 tips om meubels uit de kringloop nieuw leven in te blazen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Van A tot Z een nieuw huis: zo decoreer je je huis aan de hand van je woonstijl
Sluiten