Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Lifestyle 31 jan 2020

In déze volgorde zou je je huis moeten inrichten (het is niet wat je denkt!)

Bij verhuizen naar een gloednieuw appartement kan zo’n lege ruimte soms een beetje overweldigend zijn. Want waar begin je in hemelsnaam als eerste mee met je huis inrichten? Om jou een handje te helpen, hebben we 4 stappen voor je die jou leiden langs de beste volgorde van het inrichten van je interieur.

1. Huis inrichten? Begin met de finishing touch

Het klinkt alsof deze stap als laatste hoort, maar voordat je in gaat richten wil je er zeker van zijn dat alle muren, voegen en plafonds fatsoenlijk zijn afgewerkt.

Denk ook aan keukenkastjes die niet goed sluiten en dakpannen die vervangen moeten worden. Zo voorkom je dat je achteraf te maken krijgt met onverwachte kosten en hoef je niet opnieuw al je meubels uit huis te zetten om te kunnen klussen.

2. Vloeren en wanden

De keuze voor het soort vloer is er één om goed over na te denken – immers, je gaat ‘m niet snel vervangen.

Muren zijn iets makkelijker te veranderen, maar toch is ook hier belangrijk dat je voor een kleur of patroon gaat waar je achterstaat. Verven zou je eventueel nog later in het proces kunnen doen, maar houd er dan rekening mee dat je alles weer moet verschuiven en afplakken.

3. Grote meubelstukken

Nu de basis is gelegd, is het tijd om de grote meubelstukken een plaatsje te geven. Dit zijn stukken waar je vaak in investeert, want kwaliteit gaat boven kwantiteit.

Je kunt beter één keer meer geld uitgeven aan een bank waar je echt blij mee bent en die goed zit, dan dat je drie keer een goedkopere na een korte periode moet wegdoen.

4. Kleine meubelstukken, verlichting en accessoires

Kleinere items zijn vooral bedoeld om het huis meer karakter en sfeer te geven. Deze spullen kun je ook makkelijker vervangen als je een frisse wind door je interieur wilt laten waaien. Andere kussens kunnen een kamer een compleet nieuwe look geven, maar zijn maar een kleine investering.

Wat kunst betreft is het geheel aan jou of je hier mee wilt beginnen of eindigen. Sommigen laten zich graag inspireren door een werk aan de muur, terwijl anderen het als de puntjes op de i zien van hun interieur.

Huis inrichten? Dan kan je deze tips ook gebruiken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
In déze volgorde zou je je huis moeten inrichten (het is niet wat je denkt!)
Sluiten