Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Tips 15 mei 2020

Loop je vast bij het inrichten van je huis? Probeer deze tips eens

Je kunt een bepaalde stijl hebben of je kunt van een bepaalde stijl houden. Men kan tegen je zeggen hoe bepaalde meubels wel en niet zogenaamd ‘horen te staan’, maar waar het uiteindelijk om draait is dat jij je thuis voelt en dat je interieur een reflectie is van je persoonlijkheid. Dus loop je vast op deze ‘regels’ bij het inrichten van je huis? Lap de regels lekker aan je laars.

Vind je inrichten toch lastig – en dat kunnen we ons echt wel voorstellen – lees dan deze tips eens door en probeer een aantal gewoontes die er waarschijnlijk is ingeslopen (voorzichtig) te doorbreken. Wie weet kijk je nu heel anders naar je interieur.

Moeite met je interieur inrichten? Probeer dit eens

1. Stop met matchen

Waar vroeger wellicht ‘regels’ waren dat strepen echt niet met stippen konden worden gematcht, rood niet met roze of modern niet met vintage, is dat tegenwoordig wel anders. Ik kom zoveel verschillende meubels en accessoires tegen die ik mooi vind in allerlei verschillende stijlen. De enige reden waarom ik het niet allemaal meeneem, is omdat ik er simpelweg geen plek voor heb.

Maar als ik ergens écht helemaal weg van ben, dan zorg ik er voor dat het ergens past. Bij mij zul je ook niet snel of beter gezegd nooit matching nachtkastjes of een hele meubelset vinden.

2. Wees niet formeel in je eigen huis

Natuurlijk kun je mooie en kostbare spullen in je huis hebben staan, maar zorg ervoor dat je niet een museum binnenloopt. Wat ikzelf het belangrijkste vind is dat je je op je gemak voelt in je eigen huis. Er moet in geleefd worden. Maar nogmaals, vind jij het wel prettig als alles ordelijk blijft en bepaalde dingen niet mogen worden aangeraakt, wie ben ik dan om te zeggen dat het anders moet. Ik zeg alleen; probeer het eens.

3. Zet je bank niet altijd tegen een muur

Zet je bank eens op een andere manier neer in een ruimte. Het hoeft echt niet altijd tegen een muur gezet te worden, zelfs niet in een kleine ruimte. Wanneer je de bank bijvoorbeeld meer in het midden van een kamer zet, kun je achter de bank een smalle tafel zetten met één of twee leuke lampen erop. Zet een kleiner stoeltje of kruk in de buurt en je hebt in een keer een hele andere en levendige zithoek.

4. Houd niet altijd alles wit

Deze gewoonte is voor de meesten misschien wat lastiger te doorbreken, maar als je iets nooit probeert zul je nooit weten hoe het is. Ga niet altijd voor neutrale kleuren, ook hier geldt het trouwens weer voor kleine ruimtes. Experimenteer eens met kleur.

Je zult zien dat het een nieuwe dimensie geeft aan een ruimte. Het kan warmte brengen, het kan speels en vrolijk zijn of juist dramatisch en theatraal. Vind je het spannend, begin dan met één muur. Vind je het uiteindelijk toch niks, dan heb je zo weer de kwast gepakt.

Meer tips om je huis inrichten makkelijker te maken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Loop je vast bij het inrichten van je huis? Probeer deze tips eens
Sluiten