Mathilda Verwoerdt
Mathilda Verwoerdt Interieur 31 jan 2019

Je huis inrichten met self-care in je achterhoofd, zo doe je dat

Self-care, self-love… Het zijn de meest trending topics van dit moment. Dat snappen we wel, want het is ook gewoon ontzettend belangrijk. Tijd om dit onderwerp ook eens mee te nemen bij het inrichten van je huis. Wij leggen uit hoe je dat doet.

Door wat kleine aanpassingen in je huis aan te brengen met het inrichten, wordt het al makkelijker om goed voor jezelf te zorgen.

Maak een relax-ruimte

Als je denkt aan de ruimte waar je het meest ontspant, is dat misschien wel de badkamer mét een ligbad natuurlijk. Maar natuurlijk ga je niet altijd uren in bad liggen en daarnaast heeft niet iedereen een bad. Maak daarom zelf een ruimte in je huis waar je compleet kunt relaxen, zonder afleiding om je heen.

Denk aan een grote, gezellige stoel met een comfortabel kussen, een bijzettafeltje en gezellige geurkaarsen. Zit je liever in de tuin? Ook hier kun je bijvoorbeeld een knus, eigen hokje van hout maken. Dit is extra fijn wanneer je een mooi uitzicht hebt in de tuin! Uiteindelijk maakt de plaats in huis niet zo veel uit; doe wat je zelf fijn vindt. Als het maar een plekje is waar je je volledig kunt ontspannen.

Doe een kleine home make-over

Kijk eens goed rond in je huis en naar de spullen die je hebt. Word je vrolijk van de kunst die aan de muur hangt en de stoel die in de hoek staat? Word je van de accessoires in je huis nog steeds gelukkig? Als dit het geval is, dan mag het blijven. Zo niet, dan is het tijd om het weg te doen.

Het is net als de tactiek van Marie Kondo. Vraag jezelf bij je spullen het volgende af: ‘does it spark joy?’ Als het antwoord nee is, gaat het weg. Je kunt de spullen weglaten of ervoor kiezen om andere spullen te nemen die bijdragen aan je rust en geluk in huis. Zo zijn de items in je interieur ook een stuk zinvoller.

Does it spark joy? Dit leerde ik van ‘Tidying Up with Marie Kondo’ op Netflix

Laad jezelf op, maar niet met Netflix

Self-care wordt soms verward met de hele dag in je pyjama een leuke serie op Netflix binge-watchen en tegelijkertijd wat lekkere snacks eet. Tuurlijk, dit heeft iedereen soms nodig en je laad hier ook zeker van op. Maar blijf hier niet te lang in hangen.

Ga juist de dingen doen waar je van houdt. En hoe kan dat nu beter dan door zelf een ruimte te creëren waar je die dingen kunt doen? Houd je van tekenen of schilderen? Maak dan je eigen mini-atelier. Ben je meer een sport-goeroe? Wat dacht je dan van je eigen sportschooltje in huis? Als deze ruimte er eenmaal is in je huis, zal ‘ie ook veelvuldig gebruikt worden. Doordat de ruimte er is, wordt je eraan herinnert om je hobby vaker uit te oefenen. Ideaal!

Meer over je huis echt je thuis maken

Bron: Fresh Home

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Je huis inrichten met self-care in je achterhoofd, zo doe je dat
Sluiten