5 veelgemaakte fouten die je niet wilt maken bij het inrichten van je huis

Wij vinden het misschien wel het allerleukste dat er is: je eigen huis inrichten. Als je net een nieuwe woning gekocht hebt en druk bent met verhuizen, spookt er waarschijnlijk veel door je hoofd. Ga je voor een Scandinavisch interieur, of toch liever industrieel?

Wij bespreken met onze collega’s van Jaap een paar veelgemaakte interieurfouten met je – zodat jij die zelf niet meer hoeft te maken.

1. De ‘verkeerde’ verf voor je huis kiezen

Als jij graag een warm interieur wilt, dan kan je beter niet voor een koele blauwtint op de muur gaan. En wanneer je van een basic interieur houdt, kan je beter voor een wittint op de muur gaan. Kies echter niet voor volledig wit, want dit geeft de kamer een onaangename sfeer omdat echt spierwit er nogal kil uit kan zien. Kies in plaats daarvan een witte kleur met een tint. Dit maakt het iets minder fel, zoals gebroken wit, beige of wit met een grijze ondertoon. Weet je niet voor welke tint je moet gaan, maak dan gebruik van kleurtesters.

Heb je eenmaal de juiste kleur verf gekozen? Bespaar dan vooral niet op de verf. Waarom, dat leggen we hier uit: Je huis verven met dure verf, is dat het waard?

2. Geen kleurenpalet aanhouden

Ben je tevreden met je gekozen kleur? Bedenk daar dan een kleurenpalet omheen. Daardoor zorg je dat het geen rommeltje wordt met allerlei verschillende kleuren. Kies een kleurenpalet waar je je goed bij voelt en zorg dat je je daaraan houdt. Een beetje afwijken kan geen kwaad, maar maak het geheel niet onrustig.

Een makkelijke manier om te spelen met je kleurenpalet, zijn accessoires. Hiermee geef je gemakkelijk een boost aan je interieur, mocht dat nodig zijn. En met accessoires kan je veel gemakkelijker afwisselen dan met de kleur van de muur, uiteraard.

3. Geen vloerkleed kiezen

Hier kunnen we heel kort over zijn: een vloerkleed is misschien niet het belangrijkste item in huis, maar zorgt wél instant voor een warm gevoel. Het is de ideale manier om je woonkamer gezellig aan te kleden. Zo vind je het juiste vloerkleed voor jouw slaapkamer of woonkamer.

4. Alle meubels tegen de muur zetten

Het is verleidelijk om alle meubels tegen de muur aan te plaatsen. Zo creëer je de meeste ruimte, toch? Dat is dus niet waar. Door alles tegen de wand aan te zetten op een rijtje, krijg je een vol en rommelig interieur. Probeer daarom uit je comfortzone te stappen door de meubels meer in de ruimte te zetten. Heb je een beetje ruimte tussen de bank en de muur over? Dat los je zo op.

5. De snoeren zijn niet weggewerkt

Het is een doodzonde. Jouw interieur is tot in de puntjes verzorgd, maar achter je tv en naast de lampen lopen overal elektriciteitssnoeren. Ieeeks, dat ziet er niet mooi uit.

Daarom is het belangrijk om jouw huis strategisch in te delen.  Zorg dat je lampen in de buurt van een stopcontact hebt staan en probeer snoeren van de tv of computer achter het kastje of bureau weg te werken. Langere snoeren kan je beter wegwerken met kabelgootjes. Plak deze op een plint met dubbelzijdig tape, en je hebt er geen omkijken meer naar.

Meer handige tips om je huis inrichten makkelijker te maken:

Jaap

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
5 veelgemaakte fouten die je niet wilt maken bij het inrichten van je huis
Sluiten