De bewoners van dit huis in San Francisco zijn echte geluksvogels

Stel, je krijgt de kans om het voormalige huis van een fantastisch architect te huren, dan ga je daar toch helemaal voor? De bewoners van dit huis in San Francisco in elk geval wel. Toen zij het huis van architect Don Emmons ontdekten, deden ze er alles aan om het te bemachtigen. In een ultieme poging de nieuwe bewoners te mogen worden, schreven ze zelfs een vurige brief naar de familie van Don Emmons om hen te overtuigen. Hun inzet werd beloond, want ze zijn inmiddels de gelukkige bewoners van dit prachtige mid-century huis.

Kenmerkend aan San Francisco zijn natuurlijk de verschillende hoogtes van de stad. Daar spelen architecten op in met hun ontwerp. Neem dit huis bijvoorbeeld, dat tegen een steile helling gebouwd is en daardoor te gek uitzicht biedt op de omgeving.

Het exterieur van dit huis in San Francisco bestaat voornamelijk uit cederhout en glas. Dat hout geeft het huis een natuurlijke uitstraling en past het goed in de groene omgeving. De grote ramen bieden bovendien een prachtig uitzicht op al dat groen en daardoor lijkt het huis meteen een stuk ruimer. Dat is ook wel nodig, want Emmons woonde met zijn hele gezin in het huis.

Als ook jij je huis ruimer wil laten lijken, hebben we nog een paar goede ideeën voor je.

Om zo min mogelijk ruimte te ‘verspillen’ heeft Emmons een gewone trap achterwege gelaten. De scheepstrap die gebruikt wordt om de eerste verdieping te bereiken werkt namelijk ook prima en neemt veel minder ruimte in beslag.

Emmons bouwde dit huis al in 1951. En omdat het sinds die tijd in handen bleef van de familie van de architect, was het nog helemaal in originele staat. Dat was voor de huidige bewoners te mooi om waar te zijn. Hoewel je misschien zou verwachten dat ze het interieur upgraden naar moderne maatstaven, deden de bewoners juist het tegenovergestelde. Door het interieur zo weinig mogelijk aan te tasten, behielden ze de sfeer van Emmons en is het huis nog steeds een hommage aan zijn werk. Met kunst hebben de bewoners een eigen draai aan het interieur gegeven.

We hebben wat tips en inspiratiebeelden voor een mid-century style verzameld. Zo kun jij thuis ook aan de slag met deze look!

Op de eerste verdieping vind je de slaapkamer en de home office. Vooral de werkplek vinden we heel gaaf. Deze bevindt zich namelijk aan de rand van de vide, waardoor je een prachtig uitzicht op de woonkamer en de omgeving hebt. Zo’n werkplek met een view wil toch iedereen?

Fan van de mid-century stijl in dit huis in San Francisco? Bekijk dan dit stijlvolle appartement, waarvan het interieur een mix van modern, klassiek én mid-century design is.

www.yellowtrace.com.au

Reageer op artikel:
De bewoners van dit huis in San Francisco zijn echte geluksvogels
Sluiten