Wij zijn verliefd op dit huis in Rotterdam… en jij nu ook

Nederland heeft zo veel moois te bieden op het gebied van interieur. Steeds vaker zoeken we bij Roomed naar de mooiste binennkijkers binnen de grenzen van ons kikkerlandje. En we hebben weer een pareltje gevonden!

Dennis is binnenhuisarchitect en projectontwikkelaar en woont samen met zijn partner in dit prachtige huis in Rotterdam. Het gebouw is oorspronkelijk een koetshuis uit 1873. Binnen een half jaar is het pand volledig omgetoverd tot dit waanzinnige woonhuis. En de foto’s liegen er niet om: het is een waar paleis geworden! Scroll snel naar beneden voor de foto’s.

Dennis omschrijft zijn stijl als duurzaam en tijdloos. Hij werkt het liefst met materialen die zich niet binden aan trends en mooier worden met de jaren. Dit zorgt ervoor dat je interieur dus eigenlijk alleen maar mooier wordt naarmate de tijd verstrijkt.

Hij heeft niet echt één favoriete plek in huis. “Dat verschilt per dag en per dagdeel. Overdag is het heel fijn onder het glazen dak. ‘s Avonds is het weer fijn om je terug te trekken op de loungers en een film te kijken.”

De echte pronkstukken waar Dennis trots op is staan op de slaapkamer (zie slideshow verderop in dit artikel). Het zijn twee beelden die hij kocht op een veiling. De één is een kunstwerk van Jeff Koons en de ander een antiek stuk van Dresden porselein. Verder probeert hij eigenlijk zo weinig mogelijk waarde te hechten aan meubels of items. “Ik kom zoveel mooie stukken tegen dat ik ook wel makkelijk afscheid moet nemen van dingen… Anders moet ik in een pakhuis gaan wonen.”

Soms moet je risico’s nemen in het creëren van je eigen interieur. Iedereen verklaarde me voor gek toen ik oude, geheel verroeste smeedijzeren ramen wilde opknappen en gebruiken in mijn interieur. Nu zijn het de eyecatchers van het pand.

Hoewel dit huis er natuurlijk prachtig uitziet zoals het nu is; interieur liefhebbers blijven interieur liefhebbers. De meesten (waaronder de Roomed redactie) kunnen het niet laten om alles op zijn tijd weer aan te passen of om te gooien. Bij Dennis is dit een groeiproces. “Als je in een ruimte woont dan ervaar je ook waar er aanpassing nodig is of niet. Meestal kun je dit al bewerkstelligen door te schuiven met meubel en accessoires.”

There’s more…

Klik op de afbeelding om deze te vergroten en de slideshow te starten.

Dit prachtige huis is te huur als locatie voor fotoshoots, commercials, film- en televisieproducties en zakelijke events via Loes op Locatie.

Reageer op artikel:
Wij zijn verliefd op dit huis in Rotterdam… en jij nu ook
Sluiten