Dit huis in Melbourne heeft een woonkamer met een muur van glas

Je woonkamer en tuin zodanig in elkaar laten overlopen dat de twee ruimtes eigenlijk één worden… De bewoners van dit huis in Melbourne hebben het voor elkaar gekregen. Met een prachtige muur van ramen in de woonkamer creëren ze een open en ruim effect.

We schreven al eerder over dit soort ramen, maar dan als room divider. Dit keer is het meer dan dat: de gehele muur bestaat uit glazen vlakken met stalen omlijning.

De hoeveelheid daglicht dat binnenkomt via de ramen doet de gehele ruimte oplichten. En dat is niet alleen de woonkamer! De keuken zit aan de woonkamer vast, waardoor eigenlijk het hele woongedeelte een oase van natuurlijk licht is. Ook alle muren en veel meubels zijn spierwit, waardoor de ruimte naast licht, ook clean oogt.

Soms is er niet veel poespas nodig om een ruimte een stukje persoonlijkheid mee te geven. Wij zijn verliefd op deze minimalistische en simplistische vorm van kunst! Zo breng je toch je eigen draai aan in je interieur, maar gaat het niet ten koste van de lichte, witte basis.

Rondom de eettafel staan de prachtige Wishbone Chairs van Hans Jørgen Wegner. Een iconisch ontwerp! Wil je meer weten? Check dan even dit artikel.

There’s more…
Klik op de afbeelding om deze te vergroten.

Check zeker ook even de witte hal met lange doorkijk en bijzondere hanglamp!

Shannon McGrath

Reageer op artikel:
Dit huis in Melbourne heeft een woonkamer met een muur van glas
Sluiten