Dit huis in Melbourne heeft een heel afwisselend kleurenpalet

De meeste huizen die je op Roomed voorbij ziet komen hebben een duidelijk kleurenpalet. Hoewel je daarmee gemakkelijk een rustige uitstraling creëert, kan het ook een tikkeltje saai zijn. Dit huis in Melbourne is dat zeker niet! Door de kamers in het huis telkens in een andere kleur samenstelling in te richten is het interieur onvoorspelbaar en spannend. Wél heeft het huis een moderne basis, waardoor het interieur toch één geheel vormt.

Een gouden combinatie tussen modern en klassiek enerzijds, en kleurrijk en ingetogen anderzijds was wat de bewoners voor ogen hadden. Architectenbureau Austin Design Associates leverde een huis af waarin alle wensen van de bewoners samenkomen. Als je het ons vraagt is de uitvoering meer dan geslaagd!

De zwarte accenten van de keuken springen natuurlijk meteen in het oog. Door de zwarte touch krijgt de keuken een stoere en moderne uitstraling. Ook past dit goed bij de ingetogen look die de bewoners voor ogen hadden. Het kunstwerk aan de muur zorgt voor een kleurrijke noot, net zoals het uitzicht op de groene tuin. Het marmer van het werkblad en de houten elementen in de keuken contrasteren goed met het zwart en creëren ook een warm gevoel.

Word jij ook zo blij van een zwarte keuken? Check dan onze inspiratieboost met de allermooiste zwarte keukens die we konden vinden!

De zithoek bij de open haard heeft hetzelfde kleurenpalet als de keuken. Slim, want je krijgt al snel een rommelige look als je in één ruimte meerdere stylen mixt. Maar in tegenstelling tot de keuken is de sfeer in de zithoek wat klassieker. De open haard bijvoorbeeld is bekleed met bakstenen, dat geeft een nostalgische uitstraling. En die look wordt versterkt door de vintage Spanish Chair van Børge Mogensen.

Wil je zelf die brick look van de open haard nabootsen? Je kan natuurlijk zelf aan het metselen slaan, maar wij hebben een slimme DIY waarmee het veel gemakkelijker en sneller gaat!

De woonkamer is in tegenstelling tot de keuken heel kleurrijk. Vinden we leuk, want hierdoor wordt het uitstraling van het huis veel spannender. Je zou misschien verwachten dat die vrolijkere kleuren de stijl van het huis aantasten, omdat ze niet goed matchen met de rest van het huis. Maar niets is minder waar. Doordat de architecten uitgaan van een rustige basis met witte muren kan je per ruimte variëren met kleuren en styling. De kleurrijke meubels en het groene vloerkleed zorgen voor vrolijkheid. Kan jouw woonkamer wel wat meer kleur gebruiken? Met deze negen tips voeg je gemakkelijk kleur aan jouw interieur toe.

In de badkamer is gekozen voor voor veel wit. Een prima kleur voor de badkamer, als je het ons vraagt. In combinatie met de zwarte elementen is het een stijlvol geheel. Wij zijn fan van de tegels in de badkamer. Door de kleine tegels in een visgraatmotief te leggen krijgt de badkamer een unieke uitstraling

Ben je op zoek naar een tegelmuur die de badkamer ook een unieke touch geeft? Bekijk dan onze inspiratieboost over de mooiste bewerkte tegels. Hiermee krijgt jouw badkamer zeker een karakteristieke uitstraling.

In de slaapkamer is weer gebruik gemaakt van veel kleur, met name door het vloerkleed, de kussen en het dekbed. Wij zijn onder de indruk van de manier waarop opvallende kleuren gebruikt zijn in dit huis in Melbourne. Het interieur komt namelijk helemaal niet bombastisch en druk over, terwijl dat met deze kleuren wel snel kan gebeuren.

Meer inspiratie opdoen over slim kleurgebruik? Dit appartement met een rustige uitstraling is maar 55 m2 groot en heeft heel veel kleur!

www.desiretoinspire.net

Reageer op artikel:
Dit huis in Melbourne heeft een heel afwisselend kleurenpalet
Sluiten