Mooi contrast: dit moderne huis in Japan heeft veel klassieke boogdeuren

Normaal gesproken zie je een hele serie klassieke boogdeuren niet zo gauw in moderne architectuur en is dat iets wat bij eeuwenoude gebouwen een stuk vanzelfsprekender is. Toch puilt dit moderne huis in Japan van de boogdeuren. Zelfs de ramen en sommige kasten tonen deze vormen. ALTS Design Office wilde een huis met speelse look ontwerpen en kozen daarom voor deze opvallende aanpak. Wat ons betreft een gewaagde, maar zeker geslaagde, keuze!

Ook in dit huis in Japan zijn alle ramen en deuren op een bijzondere manier vormgegeven. Geen boogdeuren, maar huisjes sieren daar de gevel.

De speelse look van dit huis in Japan komt niet alleen door de boogdeuren, maar ook door het hoogteverschil in huis. De zithoek is bijvoorbeeld iets verhoogd, om zo de scheiding met de keuken en de eetkamer te markeren. En boven de eettafel is het plafond dubbel zo hoog, waardoor de boven- en benedenverdieping met elkaar verbonden worden. Ook zorgt het hoge plafond voor een overload aan daglicht, wat natuurlijk altijd fijn is!

>> Ook dit appartement in Parijs bestaat uit ronde vormen en strakke lijnen

Vanaf de overloop op de eerste verdieping heb je een goed uitzicht op de begane grond. Ook vind je hier een grote boekenkast, die extra opbergruimte oplevert. De architecten hebben hiervoor gekozen, om zo de ‘loze’ ruimte stijlvol en nuttig op te vullen. Slim!

De architecten zijn binnen niet gestopt met het ontwerpen van boogdeuren. Ook de buitenkant van het huis moet eraan geloven. En dat pakt verrassend goed uit. Want door in de gevel een grote boog te plaatsen, wordt de strakke uitstraling van dit huis in Japan wat verzacht.

MEER LEZEN
Bekijk deze fotoserie voor de mooiste deuren en ramen ter wereld. Of check deze inspiratieboost met de mooiste gekleurde ramen en lijsten ín huis.

www.contemporist.com

Reageer op artikel:
Mooi contrast: dit moderne huis in Japan heeft veel klassieke boogdeuren
Sluiten