Dit huis in Amsterdam heeft drie verdiepingen en maar één trap

Dit huis in Amsterdam is heel bijzonder. Het werd ontworpen door studio Marc Koehler Architects en het meest opvallende aan het huis is zonder twijfel de indeling. Ondanks dat het huis namelijk drie verdiepingen heeft, is er in het hele huis maar één trap.

En die leidt naar iedere afzonderlijke ruimte van het huis. Hoe dan? De trap is eigenlijk één lange slinger midden in het huis met kleine rondingen die je allemaal naar een andere ruimte brengen.

Dit huis is de allereerste woning van het ‘Loft House Project’. De bedoeling is dat er binnenkort een gehele serie met duurzame huizen in Amsterdam staat.

>> Lees ook: 10x tips om thuis duurzamer te leven

De verschillende verdiepingen zijn niet van elkaar afgesloten en creëren zo samen een open ruimte. Je kunt zo van de ene ruimte in de andere kijken, zonder dat elke ruimte wordt ‘afgesloten’ door een gehele vloer.

>> 4x tips: zo geef je jouw meubels een ‘luchtige’ look

Nog een opvallende keuze qua indeling: in plaats van het principe om beneden de woonruimte te maken en boven het slaapgedeelte, hebben de bewoners van dit huis in Amsterdam dit lekker omgedraaid. De keuze van een woonruimte op de bovenverdieping is bewust, zodat de bewoners optimaal kunnen uitkijken over de industriële omgeving waarin het huis staat.

MEER LEZEN
Benieuwd naar meer moois in Amsterdam? Wij schreven ook onder andere over The Conscious Club, deze Urban Cabin die helemaal 3D geprint is en deze oude school die door een stel vrienden werd opgeknapt, om er vervolgens samen in te gaan wonen!

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Dit huis in Amsterdam heeft drie verdiepingen en maar één trap
Sluiten