Esmé Brinkman
Esmé Brinkman 1. Categories september 1, 2015

Dit architectonische hoogstandje is gemaakt met.. containers!

Wonen in een huis gemaakt van containers? Op deze manier lijkt ons dat wel wat! Architectenbureau Atelier Riri werd door collega’s uitgedaagd om in Bekasi, een voorstad van Jakarta, een uniek project op poten te zetten. De huizen in het gebied moesten bestaan uit gerecyclede containers. Door de wensen van alle toekomstige bewoners mee te nemen in hun ontwerpen resulteerde dit in een bijzonder project met verschillende huizen.

De wensen van deze opdrachtgever, een jong gezin met twee kinderen, waren simpel: naast alle ‘normale’ aspecten van een huis moest het een een fijn thuis worden en een extra hobbykamer bevatten. Scroll snel verder voor de te gekke foto’s van dit huis gemaakt van containers!

Dit huis is tot stand gekomen door op verschillende plekken containers op te stapelen. Deze containers fungeren nu als extra kamers, zoals de hobbykamer.

Het opstapelen van containers zagen we al eerder voorbij komen, in de vorm van een wolkenkrabber!

Het hout dat terugkomt in de trappen, deuren, vloeren en het plafond is afkomstig van vurenhouten pallets.

>> 6x oude zeecontainers in een nieuw jasje

Atelier Riri heeft de containers zo authentiek mogelijk gelaten. Met alleen een likje verf in rood, geel, blauw en groen zijn de containers nog steeds te herkennen.

De hobbykamer met een super handig ophangsysteem! Weet jij zelf ook niet zo goed waar je al je tools moet laten? Bekijk dan deze DIY voor een handig pegboard!

architizer.com

Reageer op artikel:
Dit architectonische hoogstandje is gemaakt met.. containers!
Sluiten