Tessa Ham
Tessa Ham Lifestyle 7 aug 2020

Zo kan je het beste je huis afkoelen na een warme dag

Soms stijgt het kwik zo hoog dat het zelfs thuis uit de zon niet meer uit te houden is. Hoe kan je je huis afkoelen na warm weer? Wij verzamelden 4 tips om je een handje te helpen.

Is het bij jou thuis ook zo heet? Zo zorg je ervoor dat de temperatuur in huis weer comfortabel is.

DIY airco

Een ventilator is een godsgeschenk op warme dagen, maar het blijft een feit dat het apparaat de warmte alleen maar draaglijk maakt. Echt je huis afkoelen doet het helaas niet. Wil je niet investeren in een airco of zijn ze al op in je plaatselijke Blokker en Action? Dan kan je zelf ook een airco ‘in elkaar knutselen’.

Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is een paar bevroren flessen of een bak met ijswater voor je ventilator te zetten. Hierdoor wordt er koude lucht in de kamer geblazen. Score!

Bevries je lakens en kussenhoes

Slapen is een opgave als het warm weer is. Niets is frustrerender dan zwetend in bed liggen, wetend dat je er over een paar uur alweer uit moet. Dé oplossing? Stop je kussenhoes en lakens in de vriezer.

Klinkt misschien wat vreemd, maar works like a charm. Doe je kussenhoes en lakens even in een plastic zak, leg ze in de vriezer en haal ze eruit voordat je naar bed gaat. Het zorgt voor genoeg verkoeling om je naar dromenland te laten vertrekken.

Sta je nú op het punt om naar bed te gaan? Dan kan je ook je lakens nat maken met koud water, of een koud nat shirt aan doen.

Meer tips voor slapen met warm weer? 6 ultieme tips om je slaapkamer koel te houden

Trek de stekkers uit apparaten die je niet gebruikt

Apparaten zoals computers en tv’s geven warmte af als ze aan staan. Ja, zelfs als ze op stand by staan! Uit dus die handel als je ze niet gebruikt.

Ook is het slim om apparaten als de oven en de droger niet te gebruiken als het warm is binnen. Dit zal de hitte in je huis namelijk geen goed doen.

Zorg dat de warme lucht je huis verlaat

Helaas zijn er niet superveel tips om je huis af te koelen bij warm weer. Het beste kan je overdag je ramen dichthouden en deze ‘s avonds – als het buiten koeler is – tegen elkaar open zetten, zodat de warme lucht je huis verlaat.

Als je zelf niet in de kamer bent, kan je de ventilator ‘s avonds voor een open raam zetten, naar buiten gericht. De ventilator zuigt dan de warme lucht uit de kamer naar buiten.

Succes en probeer je vooral niet te druk te maken. Dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan, maar als jij je druk maakt, krijg je het alleen nog maar warmer. Voor je het weet is het weer nat en koud en breekt de herfst aan!

Meer tips tegen de warmte

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zo kan je het beste je huis afkoelen na een warme dag
Sluiten