Lotte Wullems
Lotte Wullems Wooninspiratie 21 jan 2018

Watch and learn: verschillende houtsoorten combineren voor een warme look

Waar in de fashionwereld spijker op spijker dragen tricky kan zijn, geldt dat in interieurland voor houtsoorten combineren. Want dan die lichteiken tafel wel met die warme visgraatvloer? Om jou te laten zien dat het helemaal niet zo lastig is als het klinkt, hebben we dit fijne appartement als schoolvoorbeeld gevonden.

Meer inspiratie? Neem dan hierna even een kijkje in dit huis.

De vloer, de tafel en de stoelen hebben allemaal een andere houtkleur. Storend? Nee, juist dynamisch. Doordat alle tinten een koele ondertoon hebben, sluiten ze mooi bij elkaar aan.

Wil je meer zitruimte en gezelligheid in huis? Creeer dan in een hoek een knus zitbankje. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een grote kist waar je niet alleen op kan zitten, maar ook nog spullen in op kan bergen. Leg er een aantal kussens neer en je bent klaar!

Zie je hoe de visgraatvloer overloopt in een rechtlijnig parket? De legrichting van je vloer doet ook veel met de ruimte. Als je spanning wil creëren, kun je de houtnerven in contrast met elkaar laten staan.

Hout heeft van zichzelf al een warme look, ga daarom ook voor een neutrale basis, zoals in dit appartement is gedaan.


Tip:
vind je dat de tafel toch niet mooi matcht met de vloer? Leg dan een vloerkleed neer als barrière. Het voorkomt niet alleen dat tinten vloeken, maar geeft ook nog eens meer sfeer.

>> een vloerkleed onder de eettafel is zo gek nog niet

Meer zien?

Er is meer te ontdekken! Klik op de afbeelding om deze te vergroten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Bjufors

Reageer op artikel:
Watch and learn: verschillende houtsoorten combineren voor een warme look
Sluiten