Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Interieur 18 aug 2020

Even wegdromen – een portie houten vloeren inspiratie waar je u tegen zegt

Oh, wat houden we toch van houten vloeren. Een mooie houten vloer kan wel een flinke smak met geld kosten, dus het is belangrijk om veel inspiratie op te doen voordat je er eentje aanschaft. Houten vloeren inspiratie incoming!

Een goed interieur valt of staat met een mooie vloer. Hoe je het ook wendt of keert, de vloer zie je altijd. Daarom raden we dan ook altijd aan om goed over je vloer na te denken. Wat wil je uitstralen? Ga je voor een chique donkere vloer, of wil je het licht houden en ga je voor glanzend wit? En how about alle tinten en materialen die daar tussenin zitten?

Houten vloeren inspiratie

Houten vloer verven

Gisteren publiceerden we een artikel over het verven van een houten vloer. Want als je écht op je houten vloer uitgekeken bent, maar de kwaliteit van het hout nog prima is, dan kan je er ook altijd voor kiezen om de verfkwast erbij te pakken.

We zien vaak houten vloeren met een laagje witte verf voorbij komen, maar stiekem vinden we het nog veel leuker wanneer er voor een knalkleurtje gekozen wordt. Het moet natuurlijk wel bij je interieur staan, maar wat dacht je van mintgroen, lichtroze of een lichte tint blauw? Of ga voor donker er schilder de vloer in een navy-tint. Óók heel tof, en weer eens iets anders dan anders.

En als je alleen een houten vloer niet spannend genoeg vindt om naar te kijken, dan kan je er altijd nog voor kiezen om die vloer in verschillende patronen te (laten) leggen. Een vissengraatvloer is natuurlijk altijd mooi, maar beperk je niet tot alleen dat patroon. Ruiten, diagonalen, een combinatie van alledrie… stap eens uit je comfort zone en laat jouw vloer boekdelen spreken.

Volg je Roomed eigenlijk al op Pinterest? Daar delen we dagelijks de meest inspirerende afbeeldingen die we kunnen vinden. Zo wordt het inrichten van je eigen huis wel heel leuk en makkelijk.

Nog meer mooie houten vloeren zien?

Gelukkig komen houten vloeren ook op verschillende manieren terug in de binnenkijkers die we schrijven. Bekijk ze hieronder:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Even wegdromen – een portie houten vloeren inspiratie waar je u tegen zegt
Sluiten