Rosa Bertram
Rosa Bertram Binnenkijken 26 nov 2018

De vintage houten vloer is de eyecatcher in dit witte appartement

Soms is er niets fijners dan wegzwijmelen bij je droomhuis. Dat het onbetaalbaar is of in een ander land staat, doet er dan even niet toe. Dat doen wij vandaag bij dit stijlvolle Zweedse appartement. Het huis is vooral wit (op wat planten na) maar dat is ook nergens voor nodig met de stijlvolle, gelakte houten vloer. 

Het huis bevindt zich op één verdieping en is niet bijzonder groot, het is vooral erg stijlvol en knus. Hoe dat kan?

De hoofdkleur in het huis is wit: van de muren, tot kasten, meubels en lampen. Af en toe een donkere tint in de bank of wat kussens, maar that’s it. Kijk maar eens mee.

woonkamer
woonkamer schilderij houten vloer

Dromerige woonkamer

Het lijkt alsof we hier naar een een gestijlde woonkamer uit een tijdschrift kijken. Hoewel een groot deel van de woonkamer en keuken (eigenlijk vooral de keuken) strak en wit is, straalt het lounge gedeelte van de woonkamer één en al gezelligheid uit.

De grote L-vormige bank heeft een warme, verwassen kleur en het Marokkaanse kleed op de houten vloer versterkt die sfeer enorm. Zonder dat er ook maar een kleur aan te pas komt, voelt de woonkamer huiselijk en wil je op de bank neerploffen en er niet meer van af komen. De zwart-wit schilderijen (uiteraard) aan de muur komen in verschillende vormen en passen perfect bij het hele plaatje.

woonkamer met hotuen vloer

De prachtige houten vloer

Hoe modern en strak de witte keuken en het lounge gedeelte van de woonkamer zijn, zo kneuterig is het andere gedeelte van de woonkamer. De houten vloer is een heuse eyecatcher en komt door met de kachel en de andere houten items extra naar voren. De woning heeft hierdoor iets weg van een landelijke sfeer.

witte keuken

Dit vind je vast ook leuk: Deze onbewerkte houten vloer in dit Zweedse huis is te mooi voor woorden

Huiselijke keuken

De landelijke sfeer uit de woonkamer wordt ook doorgetrokken in de keuken. In de keuken is er niet gekozen voor een houten vloer (een houten vloer in een keuken vraagt om vlekken en gedoe) maar voor een zwart-witte vloer is makkelijk schoon is te maken.

Door gebrek aan ruimte is er gekozen voor een ronde tafel, stijlvolle houten stoelen met een gestoffeerde zitten zodat je ook in keuken lekker kan zitten. Deze keuken bewijst dat je weinig ruimte nodig hebt om er tóch gezellig bij te zitten. De planten op het aanrecht en in de vensterbank zorgen voor de nodige dosis natuur in huis.

Binnenkijken bij meer prachtige huizen?

Bron: alvhem

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De vintage houten vloer is de eyecatcher in dit witte appartement
Sluiten