Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Wooninspiratie 21 okt 2018

Goeie combi: een houten visgraatvloer met een bohemian vloerkleed

De houten visgraatvloer: we kunnen er geen genoeg van krijgen. En al helemaal niet als ‘ie wordt gecombineerd met klassieke houten meubels en wat statement pieces. Deze woonkamer fleurt bijvoorbeeld helemaal op door de combinatie van een prachtige houten vloer met een bohemian vloerkleed.

Want we weten allemaal: donkerblauw staat geweldig op donker hout.

Foto van appartement met visgraatvloer en bohemian vloerkleed 1
Foto van appartement met visgraatvloer en bohemian vloerkleed 2
Foto van appartement met visgraatvloer en bohemian vloerkleed 3

Een bohemian vloerkleed

We weten niet precies hoe we dit vloerkleed moeten omschrijven, maar ‘bohemian’ komt nog het meest in de buurt. Een beetje Indiaans, misschien. Hoe dan ook zorgt de combinatie van aardse kleuren en verschillende printjes voor een opvallend, maar stijlvol detail in de woonkamer.

De kleuren uit het bohemian vloerkleed komen verder alleen terug in de bescheiden verzameling boeken, die daardoor misschien wel beter staan op de witte muur dan schilderijen zouden zijn. Ook tof: één groot blad in een glas op tafel.

Foto van appartement met visgraatvloer en bohemian vloerkleed 4
Foto van appartement met visgraatvloer en bohemian vloerkleed 5
Foto van appartement met visgraatvloer en bohemian vloerkleed 6

Wat we ook veel zien in dit huis, zijn spiegels. Grote, gouden spiegels. Die geven een warm tintje aan het verder ietwat koele interieur: de slaapkamer zou bijvoorbeeld niet compleet zijn geweest zonder. Oké, de grijze bloemenprint is dan nog steeds wel gewaagd, maar soms moet je gewoon risico’s nemen in het leven (en die pakten in dit geval best goed uit).

Foto van appartement met visgraatvloer en bohemian vloerkleed 7
Foto van appartement met visgraatvloer en bohemian vloerkleed 8

Dit appartement is een fijne combinatie van bohemian sferen (de spiegels, de vloer en het vloerkleed – we noemen het nog maar even – maar ook het kleed in de kijken) en veel wit en grijs. Daardoor is het niet te modern, maar ook niet te bedompt of ouderwets. Kortom: een goede combi – en daar houden we van bij Roomed.

Meer mooie interieurs

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Fantasticfrank.se

Reageer op artikel:
Goeie combi: een houten visgraatvloer met een bohemian vloerkleed
Sluiten