Wát een leuk idee: in dit huis gebruiken ze een houten rek als wanddecoratie

Scandinavische interieurs blijven ons soms verrassen. Oké, vaak zien we rustige kleuren, veel groen en een van top-tot-teen gestyled huis terug, maar af en toe hebben we creatieve uitblinkers. Dit appartement is zo’n creatieve uitblinker, volledig door het houten rek dat als wanddecoratie gebruikt wordt.

En we kunnen je alvast verklappen dat zo’n zelfde houten rek nóg een keer terugkomt in dit appartement, maar dan in de slaapkamer. Nieuwsgierig geworden? Scroll dan snel verder.

klimrek wanddecoratie
Bron: Bolaget

Een houten rek als wanddecoratie

Toen we dit appartement voor het eerst voorbij zagen komen, twijfelden we nog een beetje. Is dit een houten klimrek, of tóch een oude lattenbodem? Wij denken uiteindelijk toch dat het een op maat gemaakt houten rek is, want de spijlen staan eigenlijk net iets te dicht op elkaar om een klimrek te zijn.

klimrek wanddecoratie
Bron: Bolaget

Doordat het rek iets schuin staat, brengt het dynamiek in de ruimte. Er vallen subtiel lichtgrijze schaduwen op de witte muur achter het rek.

Extra leuk: aan de spijlen van het rek kan je natuurlijk talloze dingen ophangen! In dit interieur wordt het subtiel gehouden op twee tijdschriften en twee pannenkoekenplantjes (pannenkoekenplant stekken? Dat doe je zo), maar je kunt natuurlijk volledig all the way gaan met het decoreren van een houten rek.

klimrek wanddecoratie
Bron: Bolaget

Ook tof: gebruik zo’n houten rek als room divider

In de slaapkamer van het appartement hebben ze hetzelfde rek nog een keer gebruikt, maar nu met een heel ander doel: als toffe room divider. Op een minimalistische manier worden het slaapgedeelte en het werkgedeelte van de kamer van elkaar gescheiden.

Bonuspunten: het rek fungeert meteen als ‘kledingstoel’ die je kan gebruiken om je uitgezochte kleding voor morgen alvast even op te hangen. Handig!

Binnenkijken in andere prachtige appartementen?

Reageer op artikel:
Wát een leuk idee: in dit huis gebruiken ze een houten rek als wanddecoratie
Sluiten