Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Binnenkijken 14 aug 2019

Origineel idee: ‘behang’ de muur van je slaapkamer met houten planken

Oké, een muur behangen met houten planken klinkt misschien niet helemaal logisch, maar laat het ons uitleggen. In een Zweeds appartement zagen we namelijk een ontzettend toffe DIY in de slaapkamer die we maar al te graag met jullie delen.

Deze slaapkamer brengt de term ‘houten planken aan de muur’ naar een heel ander niveau. Want waar iedereen hoogstwaarschijnlijk denkt aan planken waar je woonaccessoires op kunt zetten, bedoelen wij planken die plat tegen de muur getimmerd zijn.

Dit zorgt voor een soort 3D-behang wat de slaapkamer ontzettend veel sfeer geeft. Kijk maar naar de onderstaande foto’s, dan zie je precies wat we bedoelen.

houten planken aan de muur
Bron: Bjurfors

Op deze foto van de zijkant zie je precies hoeveel reliëf er nog in de planken zit. Het is geen muur waar je met je hand langs moet gaan, want dan blijft er gegarandeerd een splinter achter in je vingers.

houten planken aan de muur
Bron: Bjurfors

Omdat zo’n houten muur een drukke uitstraling kan geven (kijk bijvoorbeeld maar eens naar alle knoesten en nerven), is er gekozen voor rustige woonaccessoires om de slaapkamer af te maken.

De basis van alle posters aan de muur is wit. Op een witte muur zou dat waarschijnlijk een beetje saai staan, maar in deze kamer spatten de posters er juist uit. En hetzelfde geldt voor de stekjes aan de muur: juist doordat deze zo klein en bescheiden gehouden zijn, vallen ze extra op.

> Ook beginnen met stekken? Dit zijn de makkelijkste kamerplanten om te stekken

houten planken aan de muur
Bron: Bjurfors

En het dekbedovertrek? Je raadt het vast al: ook deze is erg rustig gehouden. Alles om die prachtige houten muur in de spotlight te laten staan.

Mocht je zelf aan de slag willen om ook zo’n muur in huis te maken, dan raden we je aan om met oude planken te werken. Hoe ouder en robuuster de planken, hoe stoerder jouw kamer wordt. En of je het nou in de slaapkamer of woonkamer aanbrengt, dat maakt eigenlijk helemaal niet uit. We durven te wedden dat zo’n stoere muur overál tof staat.

Meer mooie interieurs met hout

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Bjurfors

Reageer op artikel:
Origineel idee: ‘behang’ de muur van je slaapkamer met houten planken
Sluiten