Inspiratieboost: stoere houten planken in de keuken

Inspiratieboost: stoere houten planken in de keuken

Wil je extra sfeer en karakter in je landelijke keuken? Ga dan eens voor stoere houten planken. Hout en andere natuurlijke materialen geven net die extra sfeervolle touch die je graag wilt hebben in je keuken.

Al eerder hebben we de voor- en nadelen van een houten keukenblad op een rijtje gezet. Daarvan waren we zo onder de indruk (en overtuigd dat we ook een houten keukenblad willen), dat een artikel over rustieke houten planken hoog bovenaan ons lijstje stond.

crafthubs

Ga voor knoesten en bobbels

Gebruik voor deze stoere look met planken die niet mooi afgewerkt zijn. Het is prima als de randjes niet netjes zijn. Knoesten mogen best te zien zijn. Sterker nog: met wat extra knoesten en bobbels in je plank zorg je voor een oude, stoere look. En hoe dikker de plank is, hoe rustieker de planken lijken.

Kijk vooral mee in het onderstaande moodboard naar verschillende houten planken. Wil je een foto groter zien? Klik er dan even op!

De nadelen van houten planken in de keuken:

Hoewel het er prachtig uitziek, moeten we de nadelen van houten planken in de keuken toch ook even aanstippen. Want ga je voor een onbehandelde houtsoort? Dan moet je er rekening mee houden dat hout niet waterbestendig is. Een plasje water kan je dus niet zomaar laten liggen. Hout is krasgevoelig – niet handig als je scherpe voorwerpen op de houten planken neer wilt leggen dus.

Dit vind je ook leuk:

Nog meer hout in de keuken? Kijk dan eens naar deze prachtige houten keukenkastjes. Helemaal niet ouderwets!