Maud van Dijck
Maud van Dijck Tafels 15 okt 2021

Ruimte in huis over? Op deze manier zet je een houten picknicktafel binnen

Regent het net buiten wanneer je wilt picknicken? Met een houten picknicktafel binnen in huis kan je ieder moment lekker gaan lunchen zonder dat je er misschien nat bij wordt. Het enige wat je er wel voor nodig hebt is genoeg plek om hem neer te zetten.

De meeste houten picknicktafels zijn namelijk wel aan de grote kant, dus vergeet niet van tevoren je ruimte op te meten voor je naar de winkel gaat.

6 ideeƫn voor een picknicktafel in je huis

1. Een rustieke picknicktafel

De strakke vorm van deze rustieke tafel zorgt voor een relaxte look, terwijl het door de grootte een statement in je interieur maakt. Als je dus nog op zoek bent naar een tafel die je als statement piece wilt gebruiken dan wil je toch maar even naar wat houten picknicktafels kijken.

Alles wat je wilt weten over het onderhouden van je houten meubels

2. Een simpele witte eettafel

In plaats van voor de volledige picknickset te gaan kan je ook voor een picknicktafel zonder banken kiezen. Match er zelf wat stoelen bij die je mooi vindt en je zal de banken zonder rugleuningen echt niet missen. Hang wat toffe industriƫle hanglampen boven je tafel het ziet er simpel en stijlvol uit.

3. Een houten picknicktafel met metaal

Of als je het nog een stapje verder wilt nemen in met je industriƫle interieur dan wil je juist een mooie picknicktafel van donker hout (of het in een zwart kleurtje verven). En het liefst zit er in het design van de picknicktafel ook nog metaal verwerkt zoals de balken in de tafel hierboven.

4. Een houten picknicktafel voor contrast

In dit interieur wordt er zelfs voor gekozen om aan een kant wel de bank van de picknicktafel te behouden wat tot een tof contrast leidt. De 3 verschillende witte stoelen aan de andere kant van de tafel geven een moderne (of zelfs wel futuristische) kijk die mooi in tegenstelling staat met de robuuste uitstraling van het hout.

5. Een strakke houten picknicktafel

De moderne look van deze houten picknicktafel maakt hem heel veelzijdig. Naast dat je hem als eettafel zou kunnen gebruiken, ziet hij er ideaal uit als een werkplek. Wij kunnen ons de studeersessies die aan deze tafel gedaan kunnen worden er al bij denken.

6. Een lamp in je picknicktafel

Deze staat wel buitenshuis, maar wij vonden het idee zo tof dat we hem toch erbij wilden nemen. Plaats een lamp in het midden van je picknicktafel waar normaal je parasol ingaat en je hoeft binnen of buiten nooit in het donker aan tafel te zitten.

Zo houd je dit weekend de ultieme stay-at-home picknick (in je eigen woonkamer)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Decoist

Reageer op artikel:
Ruimte in huis over? Op deze manier zet je een houten picknicktafel binnen
Sluiten