Merve Ozturk
Merve Ozturk Keuken 21 okt 2020

5 manieren om een statement te maken van jouw houten keuken

Een houten keuken geeft je interieur ongetwijfeld een warme, gezellige uitstraling. Het is duurzaam en zorgt voor een landelijke sfeer. Mede omdat het zo’n lange levensduur heeft, kan het na een tijdje saai ogen. Juist daarom delen we vandaag vijf tips met je om een statement te maken van jouw houten keuken.

Oh ja, er komt helemaal geen verf van pas voor deze geweldige upgrades. Helemaal mooi meegenomen dus.

Zó maak je een statement van een houten keuken

1. Ronde handvatten van hout

Eén van de voordelen van massief hout is dat de randen kunnen worden gebogen. Als je al die deurknoppen zat bent is een houten keuken dus ideaal, je kan namelijk hetzelfde materiaal gebruiken voor het handvat.

Hierboven zie je dat de keukenkastjes opvallen dankzij hun aparte vorm. Ook zie je dat het handvat van ieder kastje aan de andere kant is bevestigd, wat zorgt voor een speels effect zonder dat het chaotisch staat.

2. Maak er een geheel van

Als je voor écht voor een natuurlijke keuken wilt gaan, doe het dan ook meteen goed. Door verschillende materialen te gebruiken (zoals metaal voor de koelkast) kan je het gevoel krijgen dat er iets niet klopt. Zorg er dus voor dat je voornamelijk natuurlijke materialen gebruikt in je houten keuken.

Bekijk dit artikel ter inspiratie: Een houten keuken gematcht met dezelfde houten vloer is fantastisch!

3. Denk out of the box

Voor een echte eyecatcher in de keuken kan je gaan voor een uniek keukenblad. Het hoeft niet per se hout te zijn, denk bijvoorbeeld aan een keukenblad van natuursteen. Dit past goed bij hout, breekt tóch het ijs en zorgt bovendien voor contrast in je houten keuken.

> Een keukenblad van natuursteen straalt luxe uit

4. Mix & match

Als je niet vies bent van het mixen en matchen van verschillende materialen, kan je bijvoorbeeld gaan voor beton. Denk aan houten keukenkastjes met een rand van beton in een natuurlijke kleur. Dit zal de keuken een echte landelijke sfeer bezorgen en dan heb je ook even iets anders dan het standaard.

5. Ga voor een design

Voor een speelse touch in je houten keuken kan je ervoor kiezen om een houtbewerker te huren om je keukenkastjes te laten omtoveren tot iets unieks. Een houtbewerker kan prachtige patronen maken in het hout op jouw keukenkastjes.

Geloof me, iedereen die over de vloer komt zal zich afvragen waar je jouw keukenkastjes vandaan hebt. Dan kan jij trots vertellen dat het jouw idee was om je keuken op te leuken.

Meer toffe stijlen voor de keuken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Domino

Reageer op artikel:
5 manieren om een statement te maken van jouw houten keuken
Sluiten