Dit schattige houten huisje aan het water is om bij weg te zwijmelen

Aan het water in het Zweedse Gotland ligt deze schattige cottage. Het houten huisje bewijst dat ruimte overrated is. We nemen een kijken in dit stijlvolle houten huisje. 

Geen grote huizen, maar juist het hebben kleine huizen wordt steeds populairder. De tiny house-beweging, de theorie van ontspullen en minimalisme zijn dan ook niet voor niets grote trends in de interieurwereld. Het zorgt voor meer geluk en minder stress. Maar daarnaast bewijst dit houten huisje, dat ook om mooi en stijlvol te wonen je geen grote villa nodig hebt.

houten woonkamer
houden woonkamer

Stijlvol en piepklein wonen

Stijlvol wonen wordt vaak geassocieerd met ruimte en grote meubels. Maar dit huisje (want dat is het letterlijk) bewijst het tegendeel. Het 3-kamer tellende houten huisje mag dan wel niet groot zijn, stijlvol is het wel degelijk.

De licht houten voer is keurig gelakt en geeft de woonkamer een chique touch. De witte tafels, muren en stoelen zorgen ervoor dat de woonkamer veel weg heeft van een strandhuisje. De cottage is namelijk al helemaal van hout, waardoor je snel een druk interieur kan krijgen. Door de wit, licht opgeschuurde muren, is er een goede balans tussen warm en modern.

houten slaapkamer

Dit vind je vast ook leuk: Sky House: een houten huis in de bergen met prachtig uitzicht

slaapkamer uitzicht naar buiten

Direct naar buiten

Anders dan in Nederland heeft dit huisje direct een deur van de woonkamer naar buiten. Door de kou en tocht hebben veel huizen in Nederland eerst nog een gang. Ga maar na, kom jij binnen in de woonkamer van je huis, of in een gang of hal? Vanuit de slaap- en woonkamer stap je in dit droomhuisje zo naar buiten.

En dat is bepaald géén straf: de slaapkamer biedt uitzicht over de prachtige groene tuin die grenst aan het water. ‘s Ochtends vroeg snuif je de frisse lucht dus direct op.

veranda uitzicht
houten huisje met grote tuin

Uitzicht op bij weg te zwijmelen

Niet alleen het interieur van dit droomhuisje is om bij weg te zwijmelen, ook de tuin en veranda kunnen we enkel van dromen. De warme, donkerrode kleur is gewaagd voor een huis. Althans dat zou je zeggen. Omdat het huis van hout gemaakt is, past de kleur juist erg goed.

De witte randen rondom de veranda zorgen voor een Pippi Langkous-achtig effect. En wie heeft er eigenlijk een groot huis nodig, met een prachtige, lushious groene tuin?

Binnenkijken bij meer mooie huizen?

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Dit schattige houten huisje aan het water is om bij weg te zwijmelen
Sluiten