Ilse van Elleswijk
Ilse van Elleswijk Woonkamer 18 feb 2020

Zo style je een houten bankje in je interieur

Een houten bankje is een super leuke toevoeging aan je interieur. Dankzij de natuurlijke uitstraling van het houten bankje past het geweldig bij elke woonstijl. Of je nou van Scandinavisch, bohemien, industrieel of eclectisch houdt: een houten bankje in huis staat echt altijd mooi.

Het stylen van een houten bankje vinden wij het allerleukste om te doen. Regelmatig pakken wij onze favoriete woonaccessoires erbij om een nieuwe look te creëren. De allertofste gestylde houten bankjes hebben wij in dit artikel voor je op een rij gezet.

Een houten bankje in de gang

Een houten bankje in de gang is een mooie binnenkomer. Omdat de gang meestal niet zo breed is, is een houten bankje de perfecte manier om deze ruimte te stylen en je hal mooi te decoreren.

Door een grote spiegel boven het bankje te hangen ziet de hal er meteen wat groter uit. Een mooi vloerkleed eronder en een leuk plantje erop met wat kussens erop zorgen ervoor dat je hal er een stuk gezelliger uitziet.

Een bankje in de hal is ook ideaal om belangrijke spullen te bewaren. Zet er bijvoorbeeld een mandje onder voor je sjaals of handschoenen. Of plaats juist een klein mandje op het bankje om sleutels, zonnebrillen en andere belangrijke spullen in te bewaren.

Stylingtips voor een houten bankje in de woonkamer

Een bankje in de woonkamer is leuk om een saaie hoek mee te stylen, maar je kunt ook een bankje direct naast of achter de bank plaatsen voor wat extra ruimte om je spullen neer te zetten.

Door een houten bankje naast de bank te zetten heb je extra ruimte voor een leeslamp, je favoriete boeken of een gezellige kandelaar of plantje. Ook heb je zo een plekje om je mok of glas neer te zetten, ideaal als je niet zoveel ruimte op je salontafel hebt.

Decoratie voor op je houten bankje in de slaapkamer of badkamer

Een houten bankje is ook leuk om de slaapkamer of badkamer neer te zetten.

In de slaapkamer is het voeteneind van je bed de perfecte plek om een bankje neer te zetten, maar je zou er ook een lege hoek mee kunnen stylen. Bewaar er je favoriete plaid op (ideaal voor koude dagen) of leuke decoratie zoals een mooie kandelaar, een favoriet boek of een simpele vaas met droogbloemen. Ook kan je het bankje gebruiken om alvast je kleren voor de volgende dag op klaar te leggen.

Een bankje in de badkamer staat super leuk om wat extra sfeer en warmte aan de ruimte toe te voegen. Ook heb je dankzij het bankje extra ruimte om spullen neer te zetten. Bewaar er bijvoorbeeld je mooiste handdoeken op. Zet er je favoriete producten bij zoals badzout en scrub, het liefst in een mooie fles. En om het helemaal af te maken zet je er wat sfeervolle kaarsen bij, zo ben je helemaal klaar voor een ontspannend bad.

Op zoek naar meer stylingtips?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zo style je een houten bankje in je interieur
Sluiten