Waarom je oude elementen zoals houten balken en stenen muren intact moet laten

Als een pand versleten is, moet je het natuurlijk opknappen – maar probeer zo veel mogelijk oude elementen intact te houden. Juist dingen als houten balken en scheve, stenen muren geven een huis veel karakter. Dit zolderpand is daar een mooi voorbeeld van.

Heb je thuis geen stenen muur, maar zou je dat wel graag willen? Die optie is dichterbij dan je zou denken: zo maak je een bakstenen muur die snel weer af te breken is.

Wij zijn dol op ensuite deuren (we inspireerden je eerder al met de mooiste exemplaren). Ze vormen een mooie overloop tussen de woonkamer en de eethoek en kunnen een huis veel sfeer geven. Doordat in deze zolderkamer de karakteristieke elementen centraal staan, is er voor gekozen om ook de deuren feilloos aan te laten sluiten op de authentieke stijl. De kleur lijkt op de bruinrode kleur van de bakstenen muur en geven het interieur veel warmte.

De witte muren vormen een moderne tegenhanger en zorgen voor frisheid. Veel hout staat sfeervol, maar het als je het te veel gebruikt, kun je het gevoel krijgen van een ouderwetse blokhut in het bos. Door te werken met contrasten en andere stijlen, vorm je een fijne eclectische mix.

>> match made in heaven: een witte zolderkamer met contrasterende houten balken

Meer zien?
Klik op de afbeelding om deze te vergroten.

Nooks

Reageer op artikel:
Waarom je oude elementen zoals houten balken en stenen muren intact moet laten
Sluiten