Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Binnenkijken 3 nov 2019

De ouderwetse houten balken stelen de show in dit toffe interieur

Mocht je een appartement op de kop hebben getikt waar je nog ouderwetse houten balken kunt vinden, dan zijn we ontzettend jaloers op je. Ja, sinds we dit Zweedse interieur onder ogen kregen zijn we namelijk halsoverkop verliefd geworden op de robuuste balken.

Vaak zien we oude houten balken terug in boerderijen, maar niet in moderne appartementen zoals deze. Zonde eigenlijk, want dit huis bewijst hoe ontzettend tof het kan staan.

houten balken
Bron: Bolaget

Say yes to houten balken. Deze balken geven de ruimte namelijk ontzettend veel warmte en sfeer – twee aspecten die de verder vrij lichte kamer zeker kan gebruiken.

Combineer houten balken met planten

Door het natuurlijke hout te combineren met een aantal gezellige planten, inclusief grote kamerplant in de hoek van de kamer, krijgt de woonkamer zelfs een beetje een botanische uitstraling zonder dat het over de top wordt. Het is een kwestie van goed balans houden, en dat kunnen de bewoners van het appartement duidelijk wel.

houten balken
Bron: Bolaget

Ook al zo mooi: een doorzichtig fotolijstje met een gedroogd herfstblaadje voor het raam ophangen. Zo simpel, maar zo stijlvol!

En dan hebben we het nog niet eens over het heerlijke kleurenpatroon van de kussens op de bank gelegd. Steeds een stapje lichter – wat ons betreft een heel goede keuze. De groene tinten van de kussens passen uiteraard ook weer goed bij de botanische look van de woonkamer. We like it.

houten balken
Bron: Bolaget

Ook al zo leuk: de zelfgemaakte salontafel. Je hebt er eigenlijk alleen maar een paar oude planken en vier grote wielen voor nodig. Het persoonlijke eindresultaat zouden wij ook zo in onze woonkamer neer willen zetten.

Appartementen waar houten balken níét in de spotlights staan

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De ouderwetse houten balken stelen de show in dit toffe interieur
Sluiten