Maartje Wieling
Maartje Wieling Spots 24 sep 2017

Roomed’s Hunt for Hotspots: WolfWare in de Utrechtsestraat

De Utrechtsestraat is een van onze favoriete winkelstraten in Amsterdam. Steeds vaker duiken er hier en daar nieuwe winkels op waarvan de etalages ons nieuwsgierig (en hebberig) maken. Graag steken we je aan, we hebben namelijk weer een gloednieuwe ontdekking gedaan. Mogen we je even voorstellen aan WolfWare? Een klein, maar prachtig uniek boetiekje aan het begin van de Utrechtsestraat.

WolfWare is een merk dat zich nu nog voornamelijk focust op kleding, maar langzamerhand komen er steeds meer interieuritems bij in de winkel. Daar worden wij natuurlijk erg blij van! En jij ook gokken wij zo. Scroll snel naar beneden voor een exclusief kijkje in de winkel.

WolfWare wordt gerund door stylistes Gaby Hanrath, Odette Roosterman en Barbara Dolk. Het merk is begonnen als een webshop met kleding en later kwamen daar twee pop-up stores bij. In die pop-up stores werden ook de eerste interieuritems tentoongesteld en verkocht. Vooral voor de verkoop van deze items was het toch wel heel erg fijn om ze ook echt ‘tastbaar’ in een winkel te hebben, merkten de oprichters. Bovendien paste het goed bij het concept en de identiteit van WolfWare: stijlvolle unieke spullen in een toegankelijke huiskamersetting.

Toen de pop-up winkels weer verdwenen uit de negen straatjes, vestigde WolfWare zich definitief op de Utrechtsestraat.

Het leuke aan WolfWare is dat de producten die verkocht worden in de winkel vaak uniek en nog ‘onontdekt’ zijn, zoals de speciaal ontworpen kussens en de verschillende lampen. Je ziet deze items eigenlijk nergens anders, en dat is – zeker in Amsterdam – vaak iets dat moeilijk te realiseren is. Een leuk detail: de stoffen van de kussentjes komen vaak ook weer terug in de lampenkappen in de winkel. De lampen zijn qua ontwerp wat flexibeler dan de rest van de items. Als je daar een andere maat van wil dan kan dat meestal gewoon geregeld worden!

‘Wat een toffe vloer’, dachten wij meteen toen we de winkel binnenstapten. Wat blijkt? Die hebben ze helemaal zelf geschilderd! Er lag eerst een houten – ietwat saaie – vloer in het pand en de meiden van WolfWare besloten om er iets bijzonders en origineels mee te doen. Met een ruiten vorm hebben ze het hele patroon op de vloer uitgetekend en daarna is alles geschilderd. “Onwijs veel werk, maar het is heel erg mooi geworden. We wilden eerst ook de muur nog doen, maar dat hebben we uiteindelijk toch maar even laten zitten aangezien de vloer al zo’n gedoe was.”

Nog een leuk feitje: twee keer per jaar houdt WolfWare een zogenaamde ‘Interieurweek’. Dat wil zeggen: de kledingcollectie maakt plaats voor interieuritems (waaronder ook alle toffe meubels die in de winkel staan).

Mocht je daar nou heel graag bij willen zijn (en geloof ons, dat wil je), houd Roomed dan goed in de gaten! Wij brengen je ruim van te voren op de hoogte van wanneer de Interieurweek van WolfWare precies zal plaatsvinden.

Adres
Utrechtsestraat 24
1017 VN Amsterdam

Foto’s: Lotte Wullems

Meer leuke winkels ontdekken?

Onze Hunt for Hotspots is in volle gang. Volg ons op Facebook, Instagram en Pinterest en mis niks!

Reageer op artikel:
Roomed’s Hunt for Hotspots: WolfWare in de Utrechtsestraat
Sluiten