Shopping 6 dec 2017 Lotte Wullems

Roomed in the city: 3x de leukste hotspots in Den Haag

De wereld is mooi! We worden omgeven door prachtige natuur, architectuur, leuke winkels, eettentjes waar je je vingers bij aflikt en verborgen, onontdekte plekjes. In Roomed in the city gaan wij op zoek naar de hotspots en verborgen parels van een stad en dat delen we uiteraard met jullie, onze lezers!

Onlangs struinde Roomed’s Lotte door Den Haag en bezocht haar favoriete winkels. En gelukkig is ze niet te beroerd deze met jullie te delen. Handig ook: alle drie de hotspots liggen op loopafstand van elkaar!

sprinkel + hop

Spot 1: Sprinkel + Hop

Save the best for last? Oh ach, laat maar, ik ben gewoon té enthousiast over dit pareltje. Sprinkel + Hop is namelijk zo’n winkel waar ik het liefst in wil wonen. Ben je dol op vintage spullen? Dan snap je helemaal wat ik bedoel.

leukste winkels in den haag
rotan stoel

Eigenaresse Joke (wát een leuke dame) weet haar liefde voor oude spulletjes fantastisch over te brengen en alles staat dan ook smaakvol uitgestald in haar fijne winkeltje. Van een prachtig, mid-century dressoir tot de leukste vaasjes en accessoires. Schroom niet om vaker even langs te wippen (of check haar webshop). Joke vult haar collectie – waar ze wekelijks markten voor afstruint – namelijk regelmatig aan. En wees er snel bij! Want de mooiste items zijn weg voordat je het weet..

hotspots in den haag

Oh, maar wel alleen iets kopen als je er ook écht verliefd op bent, hè? “Als je er geen mooi plaatsje voor hebt, heb ik nog liever dat je het laat staan hier”, lacht Joke.

Adres:
Sprinkel + Hop
Weimarstraat 19
2652 GN Den Haag

Spot 2: BAR en ZO

Ben je net zo’n plantengek als ik? Dan zal de weelderige jungle van BAR en ZO jou ook zeer zeker bevallen. Green Living staat centraal in dit fijne winkeltje. Leuk ook: alles is gemaakt door lokale ontwerpers. Van vazen van keramiek tot handgetekende kaartjes.

Je kan hier bovendien niet alleen terecht voor leuke woonaccessoires, maar ook even neerstrijken voor een goed kopje koffie van de lokale koffiebranderij BOON, een dampend kopje thee van Kali Tegah of verse sapjes en een plak homemade cake van Barro.

Adres:
BAR en ZO
Prins Hendrikstraat 103
2518 HM Den Haag

Spot 3: WAUW Warenhuis

Zoek je nog een leuk cadeautje? Dan slaag je bij WAUW Warenhuis gegarandeerd. De dames van de winkel in het Haagse Zeeheldenkwartier proberen je elke week weer te verrassen met iets nieuws. Regelmatig wordt de boel dan ook omgegooid en stylen ze nieuwe hoekjes (herkenbaar?).

Van woonaccessoires tot sieraden; alles met dat WAUW-gevoel. De kattenvaasjes zijn mijn persoonlijke favoriet (hebben!). Ik kan je in ieder geval vertellen: je komt hier ogen tekort. Gelukkig kun je ook op je gemak online shoppen.

Psst.. ben je ook een kerstaholic? Dan ga je het hoekje achterin de winkel hélémaal geweldig vinden..

Oh, yes. Christmas heaven!

Adres:
WAUW Warenhuis
Piet Heinstraat 51a
2518 CB Den Haag

Meer hotspots?

Van Nijmegen tot Utrecht – waar ga jij binnenkort een dagje shoppen? Check hier onze andere city guides boordevol leuke tips.

Fotografie: Lotte Wullems

Reageer op artikel:
Roomed in the city: 3x de leukste hotspots in Den Haag
Sluiten