Emma Bering
Emma Bering Architectuur 9 sep 2018

Hotspot: Grand Café 4’33 in het Muziekgebouw aan ‘t IJ heeft een prachtig industrieel interieur

Interieur liefhebbers opgelet! Onlangs opende Grand Café 4’33 in het Muziekgebouw aan ‘t IJ in Amsterdam. Met een prachtig interieur en een heerlijk uitzicht is dit zeker een plek om een keer te bezoeken!

Afgelopen vrijdag is de Grand Café 4’33 in het Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam geopend. En wat een prachtig interieur!

grand cafe 4'33
grand cafe 4'33

Gezellige sfeer met industrieel uiterlijk

Het is een gigantische ruimte, maar heeft toch een gezellige sfeer. Het kleurenpalet is vrij donker wat het optisch weer wat knusser maakt. Ze hebben veel gebruik gemaakt van staal, wat het een industriële look geeft.

Het gebruik van de barkrukken maakt het heel open en uitnodigend. Maar er zijn ook gewoon plekken om te zitten als je wat langer wilt tafelen.

grand cafe 4'33
grand cafe 4'33

Hoe tof zijn de banken bij de eettafels?! Het lijkt net op een moderne versie van een Amerikaanse cafetaria.

grand cafe 4'33

Vanaf die leuke banken heb je uitzicht op het Amsterdamse water. Door de heerlijke grote ramen komt veel licht naar binnen, daar houden we van! Ook leuk is het stalen kruis door het raam geeft het weer die industriële look.

grand cafe 4'33

Grand Café 4’33

Grand Café 4’33 is een gezamenlijk initiatief van het Muziekgebouw aan ‘t IJ en Dudok Groep. 4’33 verwijst dan ook naar werk 4’33”van de Amerikaanse avant-gardecomponist John Cage. En niet te vergeten: je kan er ook eten! Het Grand Café is zes dagen per week geopend vanaf 10 uur voor ontbijt, lunch, diner en borrel.

Meer leuke hotspots ontdekken?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Hotspot: Grand Café 4’33 in het Muziekgebouw aan ‘t IJ heeft een prachtig industrieel interieur
Sluiten