Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Spots 4 sep 2018

Hotspot: het duurzame Hotel Jakarta Amsterdam heeft een skybar én subtropische binnentuin

Wie aan de subtropen denkt, denkt nou niet per se meteen aan het Java-eiland in Amsterdam – ondanks dat daar vroeger de lijndienst naar Jakarta vertrok. Maar Hotel Jakarta Amsterdam probeert nu tóch een beetje die tropische sfeer te creëren op het eiland. Je kunt er slapen in de kamers met Indonesische details en relaxen in de subtropische binnentuin, maar ook een hapje eten en flexwerken.

En dat alles in een volledig duurzame setting. Ja, je leest het goed: Hotel Jakarta Amsterdam is een energieneutraal gebouw en daarmee één van de duurzaamste hotels van Nederland. De subtropische binnentuin wordt bijvoorbeeld besproeid met opgevangen regenwater, er zijn zonnepanelen en het gebouw heeft een slim warmteregelingsysteem. Zelfs de kleding van het personeel is duurzaam!

Hotel Jakarta Amsterdam hotspot juniorsuite
Hotel Jakarta Amsterdam hotspot badkamer
Hotel Jakarta Amsterdam hotspot superiorroom

Aziatische details in Hotel Jakarta Amsterdam

En naast duurzaam is het hotel natuurlijk gewoon heel erg pretty. De architectuur met al zijn ramen is erg modern en zelfs industrieel, maar in de kamers vind je ook Aziatische accenten als bamboehout terug. Bovendien staan er Indonesische kunstwerken in het hotel, uit de rijkscollectie van het Tropenmuseum.

In totaal zijn er 200 kamers in het hotel, variërend in grootte. Als je de meest luxe suite boekt, heb je een prachtig uitzicht over het IJ.

Hotel Jakarta Amsterdam hotspot skybar 1
Hotel Jakarta Amsterdam hotspot skybar 2

Skybar met uitzicht op Amsterdam

Ben je niet gezegend met zo’n uitzicht (lees: heb je te weinig betaald), dan kun je alsnog naar skybar Malabar op de bovenste twee etages van het hotel. Onder het genot van een cocktail kijk je zó bij de mensen in Amsterdam-Noord naar binnen – als je dat zou willen, tenminste. De bar is overigens vernoemd naar een vulkaan op het Indonesische eiland Java.

Hotel Jakarta Amsterdam hotspot subtropische binnentuin
Hotel Jakarta Amsterdam hotspot wellness
Hotel Jakarta Amsterdam hotspot cafe
Hotel Jakarta Amsterdam hotspot lounge

Naast een skybar is het hotel uitgerust met een bakkerij (taart!), fitness en wellness (inclusief zwembad) én een subtropische binnentuin in samenwerking met de Hortus Botanicus Amsterdam. Die kun je allemaal ook als niet-hotelgast bezoeken. Datzelfde geldt voor het café, waar ze ‘oosterse gerechten met een Westerse twist’ serveren – wederom met uitzicht over het IJ.

Je merkt het: als je op zoek bent naar een tropisch vakantiegevoel, is de Javakade in Amsterdam waar je moet zijn. Nummer 766, om precies te zijn.

Fotografie: Sander Baks

Meer hotspots in Amsterdam

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Hotspot: het duurzame Hotel Jakarta Amsterdam heeft een skybar én subtropische binnentuin
Sluiten