Nieuwe hotspot in Amsterdam: op safari in Bar Botanique

Esmé Brinkman 7 aug 2016 Spots

Amsterdam is een nieuwe hotspot rijker: Bar Botanique! Wij halen onze inspiratie vaak uit mooie restaurants en café’s en wij weten zeker dat het hartje van planten-lovers sneller gaat kloppen door deze nieuwe bar in de Amsterdamse Dapperbuurt. De bar is ontworpen door Studio Modijefsky en heeft een te gekke, jungle-achtige vibe.

In deze colorboost maakten we een fijne kleurenkaart met veel roze en groen, geïnspireerd op de kleuren van de Calathea. En ook bij Bar Botanique vind je deze bijzondere combinatie terug.

bar botanique

bar botanique

De hoge muren en plafonds zijn geschilderd in een prachtige emeraldgroene kleur. De vele varens, palmen en andere planten kleuren prachtig bij deze felgroene kleur. Door de grote ramen vangen de ronde spiegels boven de bar veel daglicht, wat zorgt voor een mooi lichtspel in de bar. Dit is geïnspireerd op het zonlicht dat in de jungle af en toe door de bomen tevoorschijn komt.

>> Colorboost: een bohemian look met groen, blauw en tangerine

Bar Botanique

Bar Botanique

De hoogte van Bar Botanique wordt extra geaccentueerd door de tweede, open verdieping. Ook hier staan de ouderwetse houten tafeltjes die perfect aansluiten op het ‘jungle-gevoel’.

Bar Botanique

Bar Botanique

Onder de vliering speelt niet alleen groen, maar ook een roze-oranje tint de hoofdrol. Een frisse tegenhanger, en in combinatie met de vintage meubels zorgt het voor een unieke look.

Bar Botanique

Bar Botanique

Wij kunnen niet anders stellen dan dat we head over heels verliefd zijn geworden op het interieur van deze nieuwe hotspot. Wil je zelf je huis ook omtoveren tot mini-jungle? Bekijk dan eens dit artikel, met vier stoere manieren om planten in huis te brengen. Heb je thuis helaas niet veel daglicht? No worries, deze planten blijven zelfs in de meest donkere ruimtes in leven.

Fotografie: Maarten Willemstein

www.barbotanique.nl

Reageer op artikel:
Nieuwe hotspot in Amsterdam: op safari in Bar Botanique
Sluiten