Jaime Andreas
Jaime Andreas Badkamer 20 mrt 2020

Zo creëer je het ultieme hotelgevoel in je badkamer

Het gevoel dat je krijgt van een badkamer in een luxe hotel; dat is altijd speciaal. Meestal ruikt het erg lekker en het ziet er opgeruimd en overzichtelijk uit. Een badkamer waar je echt tot rust kan komen. Dat hotelgevoel kun je ook gemakkelijk in je eigen badkamer creëren.

Met deze tips en tricks maak je van je eigen badkamer de ultieme ruimte. Een ruimte waar je lekker languit in bad kan liggen, een uitgebreide douche kan nemen of gewoon lekker jezelf kan optutten.

Een hotelgevoel in je badkamer creëer je zo:

Opgeruimd staat netjes

Less is more. Badkamers in hotels zijn vaak lekker simpel ingericht en erg opgeruimd. Hierdoor voelen ze overzichtelijk en groot, terwijl die grootte meestal wel meevalt.

Dat is ook de manier om jouw kleine kamertje de hotelvibe te geven. Zorg dat het lekker opgeruid is. Stop shampoos en zeepjes in een kastje en vouw je handdoeken mooi op. Zorg ervoor dat er zo min mogelijk spullen op badranden of in de douche staan. Het enige wat op je wastafel hoeft te staan zijn tandenborstels en zeep.

Genoeg licht

Badkamers in hotels hebben altijd het perfecte licht om ervoor te zorgen dat je er op je best uitziet wanneer je in de spiegel kijkt. Heel goed voor je zelfvertrouwen, maar het zorgt ook nog eens voor een luxe sfeer.

Mooi licht kun je zelf natuurlijk ook creëren in je badkamer. Hang een nieuwe fellere lamp aan het plafond of installeer licht bij de badkamerspiegel.

Nieuwe spullen

Vervang spullen waar je in eerste instantie nooit aan gedacht had om die te vervangen. Het hebben van een douchekop met goede straal kan al snel het verschil betekenen in je badkamer. Koop een nieuwe wc-bril die er mooi uit ziet of installeer mooie moderne kranen.

Alsof je een spa binnen loopt

Zorg voor een luxe gevoel in je badkamer door het lekker te laten ruiken. Zet bijvoorbeeld geurstokjes neer voor een constante fijne geur. Zet kaarsjes op de badrand en een lekker zeepje op de wastafel. Zo creëer je niet alleen dat hotelgevoel, maar ook gelijk een spagevoel.

Haal de natuur naar binnen

Planten zijn altijd een goed idee en kunnen je badkamer een levendig en fijn gevoel geven. De perfecte manier om je badkamer dat tropische Balinese hotelgevoel te geven.

Planten die geschikt zijn voor een vochtige ruimte als de badkamer zijn bijvoorbeeld Aloë Vera’s of lepelplanten.

Treat yourself

Maak ieder tripje naar je eigen badkamer bijzonder door lekkere luxe spullen voor jezelf te halen. Blokken handzeep gaan bovendien wel even mee, dus daar mag je best wat meer aan uitgeven.

Het ruikt lekker, het voelt lekker en het is het perfecte cadeautje voor jezelf. En die luxe zeepjes uit hotelkamers? Die hoef je niet langer mee te smokkelen als je die gewoon al voor jezelf hebt gekocht.

Meer inspiratie voor de badkamer

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zo creëer je het ultieme hotelgevoel in je badkamer
Sluiten