Joëlle Kraaij
Joëlle Kraaij Spots 27 sep 2016

Dit nieuwe hotel in Amsterdam met fijne seventies vibe is zeker een bezoekje waard!

Na twaalf jaar leegstand heeft het gebouw aan de Fizeaustraat eindelijk een nieuwe invulling. Hotel V heeft er haar derde vestiging geopend: Hotel V Fizeaustraat. Het gebouw dat in de jaren zeventig is ontworpen door Piet Zanstra is hiermee in ere hersteld. Om alles zo authentiek mogelijk te houden is de renovatie helemaal geïnspireerd op de zeventiger jaren. Zo zijn de oorspronkelijk metalen ramen zichtbaar en is het interieur geïnspireerd op de stijl uit de seventies. Het hotel is onlangs geopend en volgens ons zeker een bezoekje waard!

Doordat het gebouw uit de zeventiger jaren komt is ook het interieur hierop geïnspireerd. Zo staat het hotel vol met vintage mid-century design en spotten we ook onze favoriete stoel: de Peacock Chair. Met de warme kleuren en de verschillende materialen waan je je net weer even in de jaren zeventig.

Bij hotels is het belangrijk om een grootse en imposante entree te hebben. Dan is de toon voor de look van de rest van het interieur meteen gezet! Met de mooie kleuren groen, geel en bruin en de vele natuurlijke materialen voel je je meteen welkom. Met het Amstel station vlakbij ligt het hotel vrij centraal en is het goed bereikbaar. Daarnaast heb je vanuit het hotel uitzicht over de Amstel. Zo kun je genieten van de rustigere wijk maar ben je ook binnen no time in het bruisende gedeelte van Amsterdam. Het hotel draagt ook bij aan een ‘groenere look’ in de buurt: op het dak is een grote tuin met veel planten gecreëerd.

Hotel V staat voor: “From Amsterdam with loVe.” Deze liefde zie je dan ook terug in de mooie ontwerpen van mede-eigenaar Mirjam Espinosa. Zij ontwierp de kamers van het hotel, die verschillend zijn en toch eenheid uitstralen. Dit komt doordat in alle kamers hetzelfde kleurenpalet wordt gebruikt, met veel bruin-, beige- en groentinten.

Naast het hotelgedeelte is er ook een restaurant met bar. In The Lobby Fizeaustraat kunnen ook niet-hotelgasten ontbijten, lunchen of dineren. Ook deze ruimtes zijn helemaal aangekleed in de fijne seventies look.

Benieuwd naar meer nieuwe, stylish hotels in Amsterdam?

Vier gratis printables voor in je interieur?

Meld je aan voor de mailing en ontvang ze direct in je inbox!

Reageer op artikel:
Dit nieuwe hotel in Amsterdam met fijne seventies vibe is zeker een bezoekje waard!
Sluiten