Renée Leeuw
Renée Leeuw Hotel 29 jul 2015

Hotel review: The Hoxton Amsterdam

Afgelopen maanden openden heel wat nieuwe hotels hun deuren in Amsterdam, één daarvan is The Hoxton Amsterdam. Dit Hotel beslaat maar liefst vijf grachtenpanden en is zo groot dat je uitzicht hebt op twee grachten: de Herengracht en de Singel. Het zogenaamde ‘no bullshit’ hotel heeft als uitgangspunt om gasten niet boos te maken. Dat lijkt misschien heel logisch, maar in sommige hotels kun je nog best geïrriteerd raken om kleine, doch belangrijke, dingetjes.

Wij waren wel benieuwd of The Hoxton Amsterdam ons blij zou maken en toen we hoorden dat de Nicemakers verantwoordelijk zijn voor het interior design stonden we helemaal te springen om hier een kijkje te nemen. Roomed’s Renée ging een nachtje slapen in het hotel en neemt jullie in dit artikel mee..

Even wat achtergrondinformatie..
The Hoxton is een Londense collectie hotels. ‘Collectie’, omdat er maximaal tien vestigingen komen. Er zijn twee vestigingen in Londen, één in Shoreditch en één in Holborn. Amsterdam is de derde locatie en voor volgend jaar staan Parijs en Williamsburg op de planning. Het hotel is opgezet met het idee om de standaard reisfrustraties weg te halen bij gasten. Dat betekent gratis wifi, geen dure drankjes in de mini-bar en een uur lang gratis bellen op je kamer (ook naar het buitenland). So far, so good, right?

Eerste indruk
De binnenkomst is al aangenaam en totaal anders dan een gemiddelde hotel lobby. We kunnen het eigenlijk niet eens een lobby noemen. Je komt namelijk direct in de gezellige en warme huiskamersfeer van restaurant & bar Lotti’s terecht. Overal zijn knusse hoekjes gecreëerd met banken in Chesterfield stijl, leren en stoffen fauteuils en er is zelfs een open haard! Je voelt je direct thuis en vergeet bijna dat je nog richting de receptie moet om in te checken.

De kamers
The Hoxton Amsterdam heeft in totaal 111 kamers, variërend in grootte, design, uitzicht en prijs. De Shoebox is de kleinste kamer en kost gemiddeld zo’n €135,- per nacht. Grotere kamers zijn de Cosy en Roomy met grotere bedden en toevoegingen zoals een bureau, bank en een hoger prijskaartje natuurlijk. Afhankelijk van het kamertype is er een ligbad aanwezig en elke badkamer is voorzien van een heerlijke rainshower. Omdat het hotel tegen overpriced items in de minibar is, vind je in deze minibar gratis water en melk. Wil je iets anders? Dan kun je kiezen uit het Stach assortiment bij de receptie.

Bij binnenkomst in de kamer stromen de jazzy sounds uit de vintage radio ons tegemoet.

Alle kamers hebben een te gek design. De bedden met leren hoofdborden zijn voorzien van heerlijk zachte dekbedden en de matrassen zijn top.

De koperen buizen in de badkamer functioneren tevens als handdoekenrek; de handdoeken zijn overigens heerlijk zacht!

The Apartment
The Hoxton is net iets meer dan een hotel. Er worden namelijk verschillende events en workshops georganiseerd in The Apartment. Je vindt hier een bibliotheek, verschillende meeting rooms, een fantastische keuken en een binnenplaats. Regelmatig worden hier yoga lessen gegeven en je kunt The Apartment ook afhuren als je zelf iets organiseert natuurlijk.

Lotti’s
Lotti’s is het restaurant van The Hoxton, waar je de hele dag terecht kunt voor ontbijt, lunch, een hapje, drankje of diner. Wij schoven uiteraard even aan voor het diner en ontbijt. Het verslag daarvan vind je op Culy.

Geen tijd of zin om te ontbijten? In de hotelkamer ligt een tasje klaar waarop je kunt aangeven hoe laat en voor hoeveel personen je een ontbijtje to go wilt hebben. De volgende dag hangt er dan een tasje aan je deur met daarin een granola yoghurt, jus d’orange en een banaantje. Super handig toch?

Eindoordeel

  • Prijs: €€€
  • Service: ***
  • Ambiance: ***
  • Eten: **
  • Bedden: ***
  • Locatie: ***

The Hoxton Amsterdam is absoluut een winner voor de stad. Allereerst is de locatie top – hartje centrum bij de Negen Straatjes. Ten tweede heeft het hotel een fijne bar en kun je hier lekker een hapje eten in een ontspannen sfeer. Het personeel is vriendelijk en bereid om te helpen. De bedden zijn top, de douche (rainshower) is heerlijk en er is voldoende opbergruimte voor je kleding. De kamers zijn wel redelijk prijzig, maar als je dan een kamer met uitzicht op de gracht weet te fixen, maakt dat al veel goed. Mocht dit evengoed boven jouw budget zijn dan raden we je aan om sowieso even een keer een bezoek te brengen aan Lotti’s voor een drankje!

Wil jij ook een nachtje in The Hoxton Amsterdam spenderen? Boeken kan hier.

Reageer op artikel:
Hotel review: The Hoxton Amsterdam
Sluiten